Amerikaanse investeerder had meer verwacht van Bitcoin

Amerikaanse investeerder had meer verwacht van Bitcoin

Nieuw onderzoek van het Pew Research Center toont aan dat 46% van de Amerikaanse crypto-investeerders hogere verwachtingen heeft van Bitcoin. De studie werd uitgevoerd bij 6000 willekeurige volwassenen in de Verenigde Staten tussen 5 en 22 juli. Slechts 15% van de respondenten zei dat hun crypto-investeringen beter presteren dan verwacht.

 

16% van de vrouwen is belegd in cryptocurrencies

De helft van de respondenten van de enquête was vrouw en 16 procent van hen zei dat ze hadden geïnvesteerd in of verhandeld in cryptocurrencies. De overgrote meerderheid van de respondenten is geïnteresseerd in cryptocurrencies omdat ze op zoek zijn naar nieuwe manieren om te investeren en het zien als een snelle manier om geld te verdienen. De huidige bearmarkt heeft hier behoorlijk wat werk in gestoken.

In 2021 gelooft iedereen nog steeds dat het slechts een kwestie van tijd is voordat Bitcoin de grens van $ 100.000 doorbreekt. Dit level is echter nooit bereikt en schommelt nu zelfs rond de verwachte 20%. Interessant is dat 15% van de respondenten zei dat hun investeringen beter presteerden dan verwacht.

 

Amerikanen investeren fors in 2021

Het hoge percentage teleurgestelde respondenten vloeide voort uit de dramatische toename van het aantal investeerders. Tijdens de bullmarkt van 2021 is het aantal amerikaanse investeerders zoals Bitcoin op een recordhoogte. Cointelegraph meldde vorig jaar dat 70% van de Amerikaanse investeerders in 2021 zijn gaan investeren.

2021 is een jaar van institutionele acceptatie, altcoin-groei, betere cryptohandel en veel beroemdheden die in crypto stappen. Al deze positieve ontwikkelingen hebben Bitcoin echter niet boven water kunnen houden. Hoewel we technisch gezien nog steeds boven de all-time highs van 2017 handelen, kunnen we niet zeggen dat Bitcoin en de rest van de markt het op dit moment goed doen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws