Coinbase wilt meer inzetten op abonnementen

Coinbase wilt meer inzetten op abonnementen

Coinbase, zwaar getroffen door de bearmarkt, doet er alles aan om kosten te besparen en zelfs haar verdienmodel aan te passen. In het tweede kwartaal van 2022 daalde de omzet met 60% samen met de cryptomarkt. Het verlies aan inkomsten leidde tot een nettoverlies van $ 1,1 miljard dollar.

 

Armstrongs toekomst

In een interview met CNBC blikte Armstrong terug op een decennium van zijn beursplatform en dacht hardop na over de toekomst. De meest opvallende aankondiging van Armstrong is dat Coinbase overweegt af te stappen van transactiekosten als de belangrijkste bron van inkomsten. Het is een enorme vorm van inkomen tijdens een bullmarkt, maar het droogt snel op als het sentiment omslaat.

"Vandaag de dag investeren we zwaar in abonnementen en diensten als nieuwe inkomstenstromen. We realiseren ons dat transactiekosten over tien jaar nog steeds een belangrijk deel van ons bedrijf zullen uitmaken, maar ik zou graag naar een situatie gaan waarin de inkomsten uit abonnementen en diensten vergelijkbaar', zei Armstrong over de toekomst van de beurs. Momenteel komt ongeveer 18% van de omzet uit abonnementen.

 

Wat voor abonnementen komen er aan?

Coinbase werkt momenteel aan een aantal abonnementen met een primaire focus op staking. De exchange biedt ook clouddiensten en Coinbase One. Coinbase One bevindt zich momenteel in de bètafase, maar biedt gebruikers een grotere mate van klantenservice en andere voordelen. Wat deze voordelen precies inhouden, is voor de buitenwereld onduidelijk.

"Terugkijkend hebben we ons waarschijnlijk te veel gericht op de VS en niet op het wereldwijde landschap. Dat was waarschijnlijk onze grootste fout van de afgelopen jaren. Daar brengen we nu verandering in", vervolgde Armstrong. Tegenwoordig biedt Coinbase diensten aan in ontwikkelde landen in Noord-Amerika en Europa, maar het is niet echt een wereldwijde uitwisseling.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws