Samsung wil eigen crypto exchange opzetten

Samsung wil eigen crypto exchange opzetten

Als je de naam Samsung hoort, denk je waarschijnlijk aan smartphones, maar het gigantische bedrijf heeft ook een vestiging die volledig op de financiële sector is gericht. Samsung Securities en naar verluidt zijn ze van plan om volgend jaar hun eigen cryptocurrency-exchange te lanceren.

 

Samsung cryptocurrency-exchange

Samsung Securities en enkele andere Zuid-Koreaanse bedrijven willen hun eigen cryptocurrency-exchange te runnen. Minstens zeven grote bedrijven in Zuid-Korea zijn van plan om exchanges te lanceren, aldus lokale media. De bedrijven werken al enige tijd samen met Zuid-Koreaanse toezichthouders om de klus te klaren.

Samsung Securities wil in op blockchain gebaseerde handel in security tokens. Al in 2021 probeerde het bedrijf een handelsplatform voor dergelijke tokens te lanceren, maar slaagde er niet in het nodige professionele team te organiseren om de taak uit te voeren.

Ondertussen heeft Zuid-Korea ook een nieuwe president gekozen. Hij zei eerder dit jaar dat hij regelgeving wil om de crypto-industrie van het land te stimuleren. Het lijkt dus geen toeval dat er nu ineens verschillende Zuid-Koreaanse bedrijven bij de toezichthouder verschijnen om cryptocurrency-uitwisselingen op te zetten.

 

Regelgeving in Zuid-Korea

De autoriteiten in Zuid-Korea waren eerder streng tegenover alles wat met de crypto-industrie te maken had. Vorig jaar nog gaf de hoogste financiële toezichthouder van Zuid-Korea, de FIU, aan dat alle beurzen die in het land actief zijn zich aan uiterst strenge anti-witwasvoorschriften moesten houden. Zestig bedrijven konden niet aan deze eisen voldoen en sloten hun deuren in Zuid-Korea.

Misschien wordt er nu een nieuw hoofdstuk geopend voor crypto-bedrijven in Zuid-Korea. In elk geval wacht Samsung niet af en springt meteen in het diepe. Misschien zullen Zuid-Koreanen binnenkort cryptocurrencies kunnen verhandelen op een Samsung beurs, naast films kijken op een Samsung televisie, telefoneren met een Samsung telefoon.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws