OKX staakt USDT-handel in Europa

OKX staakt USDT-handel in Europa

Vooruitlopend op de nieuwe MiCA-regelgeving, heeft OKX, de vierde grootste cryptocurrency exchange wereldwijd, aangekondigd de handel in Tether (USDT) voor gebruikers in de Europese Economische Ruimte (EER) te staken. Deze stap, die effectief wordt voor 30 december 2024, benadrukt de anticipatie van exchanges op de aanstaande veranderingen in het regelgevende landschap.

"Deze stap wijst op een bredere sectorale beweging richting naleving van lokale en internationale financiële normen," aldus de verklaring. De MiCA-regelgeving beoogt een veilig en innovatief financieel ecosysteem binnen de EU te waarborgen, met bijzondere aandacht voor het beheer van stablecoins zoals USDT.

Tegelijkertijd breidt OKX zijn wereldwijde voetafdruk uit door te reageren op regelgevende wijzigingen. Met de lancering van OKX Argentinië introduceert de exchange een nieuw cryptocurrency wallet en digitaal activaplatform, inclusief een peer-to-peer netwerk voor directe aankopen van bitcoins. "Deze lancering is een cruciale stap in onze strategie voor regionale expansie," benadrukte Hong Fang, president van OKX.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws