Tornado Cash verbod is reactie op Terra crash, maar mag het wel volgens de grondwet?

Tornado Cash verbod is reactie op Terra crash, maar mag het wel volgens de grondwet?

Nog niet zo lang geleden werd de cryptomixer Tornado Cash verboden in de Verenigde Staten. Dat betekent dat Amerikanen geen gebruik meer mogen maken van de controversiële dienst. Volgens Jesse Powell, CEO van cryptocurrency-exchange Kraken, is de jacht op cryptocurrency-mixers zoals Tornado Cash een overdreven reactie op de ondergang van het Terra (LUNA) -netwerk.

 

Tornado Cash verboden

In een interview met Bloomberg zei Powell, chef van kraken, dat hij geloofde dat de sancties tegen Tornado Cash het gevolg waren van Terra's val. Volgens hem wil de overheid nu dat de crypto-industrie transparanter wordt, en cryptomixers zoals Tornado Cash zijn dat zeker niet.

 

 

“De mensen van de transparantie kunnen zelf beoordelen wat er werkelijk aan de hand is. Dit is vooral een soort reflexmatige reactie, een overhaaste reactie op wat er onlangs met UST en Luna is gebeurd. De regelgevers reageren overdreven om mensen te beschermen.”

 

Volgens Powell gaat het verbieden van cryptomixers echter te ver. Hij vergeleek zelfs het gebruik van cryptomixers met vrijheid van meningsuiting. Om deze reden betwijfelt hij ook of het verbieden van Tornado Cash in de VS in strijd zou zijn met de Amerikaanse grondwet.

Hoewel Powell het duidelijk niet eens was met de maatregelen tegen Tornado Cash, gaf hij toe dat ze bij Kraken geen andere keuze hadden dan ze na te leven. Als zodanig verbiedt Kraken opnames van geld op Tornado Cash-gerelateerde rekeningen.

 

"We verbieden opnames naar Tornado-gerelateerde adressen en we kunnen alle tegoeden van Tornado-adressen bevriezen,"

 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws