Coinmerce neemt meerderheidsbelang in Icoinic voor unieke crypto propositie

Coinmerce neemt meerderheidsbelang in Icoinic voor unieke crypto propositie

Op 7 maart 2024 is bekendgemaakt dat Coinmerce dat het een strategische samenwerking is aangegaan met het crypto fonds Icoinic door een meerderheidsbelang in het fonds te nemen. Deze joint venture beoogt de positie van Coinmerce binnen Europa te versterken en een alternatief te bieden voor Bitcoin ETF's.

Icoinic, opgericht in 2017 op Beursplein 5 in Amsterdam en geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM), beheert meerdere cryptofondsen en biedt investeerders de mogelijkheid om vanaf €100.000,- in crypto te beleggen. "Samen met Coinmerce hebben wij een unieke propositie in de Nederlandse markt waar we particulier, private en institutionele klanten kunnen bedienen," stelt Wilhelm Roth, CEO van Icoinic.

Coinmerce CEO Jaap de Bruijn ziet de samenwerking als een tijdige strategische zet: "Bitcoin heeft net het record van $69.000 dollar doorbroken, mede dankzij de lancering van de Bitcoin ETFs." Hij benadrukt de voordelen van Icoinic voor beleggers die op zoek zijn naar diverse risicoprofielen, met fondsen zoals het Delta-neutral Fund en het Algorithmic Fund, die een aanzienlijk beter rendement bieden dan Bitcoin zelf.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws