Wat is het Theta Netwerk (THETA)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Wat is het Theta Netwerk (THETA)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Inhoudsopgave

 • In het kort
 • Wat is Theta Netwerk (THETA)?
 • Hoe werkt Theta Network (THETA)?
 • Theta Network (THETA) token en de tokenomics
 • Waar kan ik Theta Network (THETA) veilig kopen?
 • Is Theta Network (THETA) een goede investering?
 • Theta Network (THETA) cryptoverwachtingen en technische analyse

   

In het kort

 • Theta Network (TETHA) is een gedecentraliseerd video aflevernetwerk en blockchain-gebaseerd protocol dat als doel heeft de efficiëntie van video streaming en content aflevering te verbeteren.
 • Het is opgericht om de uitdagingen van traditionele gecentraliseerde streamingplatforms aan te pakken, zoals hoge kosten, slechte kwaliteit en een beperkt bereik.
 • Het project heeft het potentieel om de traditionele gecentraliseerde streamingplatforms te verstoren en contentmakers en kijkers meer controle te geven over hun content en kijkervaring.

   

Wat is Theta Network (THETA)?

Theta Network is in 2017 opgericht door Mitch Liu en Jieyi Long en is een gedecentraliseerd video delivery netwerk (dCDN) dat blockchaintechnologie gebruikt om gebruikers te stimuleren hun reservebandbreedte en computerbronnen te delen.

Het project beoogt een revolutie teweeg te brengen in de streamingindustrie door grote uitdagingen aan te pakken, zoals hoge kosten voor het afleveren van content, streamingervaringen van slechte kwaliteit en beperkte monetariseringsopties voor contentmakers.

Theta Network ontving investeringen en steun van verschillende prominente investeerders en bedrijven. Enkele opmerkelijke investeerders zijn DHVC, Samsung NEXT, Sony Innovation Fund, BDMI (Bertelsmann Digital Media Investments) en Gumi Cryptos, die Theta Network hebben geholpen zijn ecosysteem te laten groeien, zijn technologie te ontwikkelen en zijn bereik in de streamingindustrie uit te breiden.Hoe werkt Theta Network (THETA)?

Theta Network wil de uitdagingen in videostreaming aanpakken door een gedecentraliseerd netwerk te creëren voor het afleveren van content. Hier is een overzicht van hoe het werkt:

Dubbel netwerk: Theta bestaat uit twee delen:

 • Theta Blockchain: Beheert bestuur, beloningen en slimme contracten met behulp van het THETA token. Gebruikers kunnen THETA inzetten om validators of guardians te worden, bij te dragen aan de werking van het netwerk en beloningen te verdienen.
 • Theta Edge Netwerk: Dit peer-to-peer netwerk maakt gebruik van de ongebruikte computerbronnen en bandbreedte van gebruikers om videostreams te leveren. Gebruikers die hun bronnen delen worden "Edge Nodes" genoemd en worden beloond met TFUEL tokens.

Gebruikers worden gestimuleerd om hun bronnen bij te dragen aan het netwerk door middel van TFUEL-beloningen. Deze gedeelde bandbreedte helpt de efficiëntie en kwaliteit van videoaflevering te verbeteren in vergelijking met traditionele Content Delivery Networks (CDN's).

Theta gebruikt een aangepast Proof-of-Stake (PoS) systeem genaamd Multi-level Byzantine Fault Tolerance (BFT) om snellere en efficiëntere blokvalidatie te bereiken in vergelijking met traditionele PoS.

Het open-source karakter van Theta stelt ontwikkelaars in staat om gedecentraliseerde applicaties (dApps) te bouwen op het platform, om tegemoet te komen aan verschillende behoeften op het gebied van media en entertainment.

 

Theta Network (THETA) token en tokenomics

Het Theta Network gebruikt een dubbel tokensysteem:

1. THETA:
Totale voorraad is vastgezet op 1 miljard, zonder nieuwe tokens.

De toewijzing is alsvolgt:
30% - Onderhandse verkoop
7,5% - Team
1,23% - Adviseurs
12,5% - Partners
12,5% - Netwerk
36,28% - Labreserves
 

2. Theta brandstof (TFUEL):

 • Word gebruikt voor de operationele transacties
 • de totale voorraad was aanvankelijk 5 miljard, met een jaarlijkse inflatie van 5%.

het word gebruikt voor:

 • Betalen voor kosten voor het doorgeven van videostreaminggegevens.
 • Gebruikt voor slimme contracten en dApp interacties op het Theta Netwerk.
 • Verdiend door het runnen van een Edge Node en het delen van bandbreedte.

 

Waar kan ik Theta Network (THETA) veilig kopen?

Bitvavo

Toch wel de meest bekendste exchange in Nederland. Met meer dan 175 cryptocurrencies biedt het een breed scala aan handelsopties, en de mogelijkheid om passief inkomen te verdienen via staking. Bitvavo valt op door zijn eenvoudige en veilige platform, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel nieuwe als ervaren Europese crypto-investeerders. Met concurrerende tarieven en een sterke regelgevende status is Bitvavo een betrouwbare keuze voor iedereen die wil handelen in crypto.

Het mooie is dat iedereen die een account bij ze creeërt, er ook nog eens een €10,- op gestort krijgt, dat is lekker beginnen!

Bekijken op BitvavoBybit

Als je de grootste en veiligste exchange zoekt om je crypto's aan te kopen, dan steekt Bybit daar op dit moment wel met kop en schouders boven uit. Je moet wel iets gevorderd zijn om dit platform te begrijpen, maar alle grote jongens binnen de cryptospace gebruiken eigenlijk deze exchange. Ideaal geschikt om tegen lage kosten crypto's te kopen, en ook helemaal ingericht voor traders die graag met leverage traden. Met meer dan 600 verschillende crypto's en honderden future pairs is Bybit eigenlijk wel op dit moment de exchange waar je je crypto's wilt kopen.  

Als je een account maakt bij Bybit krijg je op je storting 3,5% bonus gratis erbij, dus op €100,- euro storting €3,50 gratis. Toch lekker!

Bekijken op BybitBitget

Een grote speler met zo'n 8 miljoen gebruikers wereldwijd. Dit is een wat gevorderde exchange waar je zowel crypto's kan kopen, als kan futures traden. Waar Bitget om bekend staat, is het innovatieve copy trading platform, een zegen voor beginners die het handelen aan proffesionals overlaten, maar wel zelf van kunnen profiteren. Met meer dan 550 cryptocurrencies en een fijne website en app is Bitget ook een fijne plek om je crypto's aan te kopen.

Als je een account maakt bij Bitget mag je aan regelmatig aan het rad van fortuin draaien waar toch wel een paar leuke gratis prijzen bij zitten

Bekijken op Bitget

 

Coinmerce

Coinmerce is dé plek waar je moeiteloos je crypto-avontuur start of naar een hoger niveau tilt! Met hun super gebruiksvriendelijke app kun je waar en wanneer je maar wilt de beste deals scoren. Of je nu een crypto-nieuwkomer bent of al de nodige trades achter je naam hebt staan, bij Coinmerce voel je je meteen thuis. Geregistreerd bij de DNB en met een ijzersterke beveiliging, dus je weet dat je investeringen in veilige handen zijn. Plus, met meer dan 300 cryptomunten waarmee je binnen een handomdraai met IDeal kan kopen en uitcashen wanneer je wilt    

Als je een account maakt bij coinmerce geven ze ook nog een €10tje gratis om mee te beginnen! 

Bekijken op Coinmerce


 

Is Theta Network (THETA) een goede investering?

Of Theta Network een goede investering voor je is, hangt sterk af van je beleggingsdoelen en risicotolerantie. Hier volgt een kort overzicht:

Voordelen:

 • Gedecentraliseerde videostreaming: Theta wil een revolutie teweegbrengen in videostreaming door een gedecentraliseerd netwerk te creëren dat wordt aangedreven door de apparaten van gebruikers. Dit kan mogelijk de efficiëntie verbeteren, de kosten verlagen en makers meer controle bieden over hun content.
 • Verbeterde videokwaliteit en lagere kosten: Theta beweert aanzienlijke verbeteringen in videokwaliteit te bieden en kan mogelijk de kosten voor het leveren van content met wel 80% verlagen.
 • Open-source platform: Theta is een open-source project, waardoor ontwikkelaars gedecentraliseerde applicaties (dApps) kunnen bouwen op zijn platform, waardoor innovatie wordt bevorderd en het ecosysteem wordt uitgebreid.

Nadelen:

 • Centralisatierisico's: Ondanks dat het een gedecentraliseerd netwerk is, kunnen er zorgen zijn over centralisatie, vooral met betrekking tot bestuur en besluitvormingsprocessen. Als de macht geconcentreerd raakt in de handen van een paar entiteiten, kan dat de decentralisatieprincipes van het netwerk ondermijnen.
 • Adoptie hindernissen: Het kan een uitdaging zijn om Theta Network op grote schaal te gaan gebruiken. Het overtuigen van makers van inhoud, streamingplatforms en gebruikers om over te stappen op een gedecentraliseerd video aflevernetwerk kan aanzienlijke inspanningen en stimulansen vergen. Zonder voldoende adoptie kan het netwerk moeite hebben om zijn volledige potentieel te bereiken.
 • Bufferproblemen: Uit de eerste ervaringen met Theta.tv, het platform dat gebouwd is op het THETA netwerk, blijkt dat er problemen zijn met het bufferen van video's tijdens het streamen. Dit zou de acceptatie en ervaring van gebruikers kunnen belemmeren.

Doe je eigen onderzoek, begrijp de risico's en investeer nooit meer dan je je kunt veroorloven om te verliezen.


Theta Network (THETA) cryptoverwachtingen en technische analyse

Als je de daily chart van Theta Network nader bekijkt, is het duidelijk dat de cryptocurrency momenteel in een uptrend zit. De bullish momentum candle van gisteren (28 februari) brak naar boven, wat een voortzetting van het opwaartse traject aangaf. Het is echter niet aan te raden om een positie in te nemen op het hoogtepunt van zo'n stijging. Het is het beste om te wachten op een pullback voor een gunstiger instapmoment.

Als we inzoomen op de 4-uur grafiek, dan zien we een parabolische stijging, wat aangeeft dat er een retracement nodig is voordat we een positie overwegen. Door gebruik te maken van de Fibonacci retracement tool van de lokale low naar de recente high, komt het 0,382 Fibonacci level naar voren als een potentiële supportzone. Dit niveau ligt op één lijn met het Exponentieel Bewegend Gemiddelde (EMA) over 21 periodes, dat ook een opwaartse trend vertoont, wat nog meer gewicht geeft aan het belang ervan. Daarom zou een strategisch instappunt rond $1,75 liggen, mocht de prijs naar dit niveau terugtrekken. 

Dit is een moment opname van 06-03-2024, laat het ons weten in de discord als deze een update nodig heeft!
de discord kan je joinen door hier te klikken.

Twijfel je of heb je verder nog vragen over deze crypto, schroom dan niet om onze discord te joinen waar je met zo'n 9000 andere cryptomaten gedachtes kan uitwisselen.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws