SEC stelt besluit over ethereum ETFs van BlackRock en Fidelity uit

SEC stelt besluit over ethereum ETFs van BlackRock en Fidelity uit

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft aangekondigd de beslissing over de spot Ethereum exchange-traded funds (ETFs) van BlackRock en Fidelity uit te stellen. Dit uitstel volgt na een eerdere vertraging in januari en komt nadat de SEC een reeks spot Bitcoin ETFs had goedgekeurd.

De beslissing over deze Ethereum ETFs kan maximaal drie keer uitgesteld worden, met 23 mei als kritische datum voor de definitieve beslissing. Ondanks het uitstel, blijft de markt optimistisch, wat leidt tot een stijging van 56,7% in de prijs van Ether in de afgelopen maand. Op het moment van publicatie was de prijs van ETH $3,754, wat een stijging van 13% betekent ten opzichte van de voorgaande week.

Hoewel de iShares Bitcoin ETF van BlackRock al $10 miljard aan activa onder beheer heeft, is het belang van een spot Ether ETF nog onderwerp van discussie. Bloomberg ETF-analist Eric Blachunas relativeert het belang van de Ethereum ETFs vergeleken met de Bitcoin fondsen, door ze "kleine aardappelen" te noemen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws