Microstrategy koopt nog eens 3000 Bitcoins

Microstrategy koopt nog eens 3000 Bitcoins

Microstrategy heeft zijn aandeel in de cryptocurrency markt aanzienlijk vergroot. Uit een recente melding aan de Amerikaanse overheid blijkt dat MicroStrategy de afgelopen tien dagen maar liefst 3.000 BTC heeft aangeschaft. Hiermee komt het totale bezit van het bedrijf op een indrukwekkende 193.000 BTC te staan.

Deze laatste investering had een prijskaartje van ongeveer $155,4 miljoen, waardoor de totale investering van het bedrijf in Bitcoin oploopt tot $6,09 miljard. Met de huidige Bitcoin-prijs van $53.283 per stuk, wordt de waarde van hun bezit echter geschat op een veel hogere $10,28 miljard.

Ondanks het aanzienlijke winstpotentieel heeft medeoprichter en uitvoerend voorzitter van MicroStrategy, Michael Saylor, herhaaldelijk aangegeven dat het bedrijf niet van plan is om zijn Bitcoin-bezit in de nabije toekomst te verkopen. Hij verklaarde zelfs dat "Bitcoin de exitstrategie is."

Dit komt na de aankoop van MicroStrategy van nog eens 850 BTC voor $37,2 miljoen in januari. Tijdens hun inkomstenoproep voor het vierde kwartaal van 2023 beweerde Saylor dat 2024 "de geboorte van Bitcoin als een institutionele activaklasse" markeert, en noemde het zelfs "de eerste nieuwe activaklasse van het moderne tijdperk."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws