Valkyrie lanceert 2x leverage op zijn Bitcoin Futures ETF

Valkyrie lanceert 2x leverage op zijn Bitcoin Futures ETF

Valkyrie heeft een 2x leveraged bitcoin futures ETF gelanceerd, de Valkyrie Bitcoin Futures Leveraged Strategy ETF, onder ticker BTFX.

Dit fonds, voornamelijk gericht op institutionele beleggers en hedgefondsen, beoogt tweemaal de dagelijkse prestaties van de CME Bitcoin Futures markt te leveren. "Dit fonds zoekt winst uit prijsstijgingen van Bitcoin Futures Contracten voor een enkele dag," licht een SEC-indiening toe.

Na de SEC's recente goedkeuringen voor spot bitcoin ETF's, ziet Valkyrie de lancering van BTFX als een stap vooruit, mede dankzij de eerdere acceptatie van futures-gebaseerde producten door toezichthouders. "Een leveraged Bitcoin ETF is makkelijker voor toezichthouders... Het heeft niet dezelfde bewaarkwesties als Bitcoin spot," aldus mede-oprichter Steven McClurg.

Terwijl sommige uitgevers zich richten op spot ether ETF's, blijft Valkyrie zich concentreren op het Bitcoin-ecosysteem. "We zijn gefocust op het Bitcoin-ecosysteem... dit is gewoon nog een manier voor mensen om naar het Bitcoin-ecosysteem te kijken," zei McClurg. Valkyrie werkt aan BTFX sinds de lancering van zijn bitcoin futures ETF in 2021, met de ambitie om toegankelijke producten voor Bitcoin-investeringen te bieden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws