Chainalysis: Verliezen door crypto hacks stegen met 60% in 7 maanden

Chainalysis: Verliezen door crypto hacks stegen met 60% in 7 maanden

Verliezen als gevolg van cryptocurrency hacks sprongen in de eerste zeven maanden van het jaar bijna 60 procent omhoog tot $1.9 miljard, met name door door een sterke toename van funds die gestolen werden uit gedecentraliseerde financieringsprotocollen (DeFi), volgens een dinsdag verschenen blogpost van blockchain analyse firma Chainalysis.

 

In dezelfde periode vorig jaar bedroegen de gestolen fondsen door hacken $1,2 miljard. Chainalysis merkte op dat het niet waarschijnlijk is dat de trend snel zal omkeren, gezien de $190-miljoen hacking van cross-chain bridge Nomad en de $5 miljoen hack van verschillende Solana wallets al in de eerste week van augustus.

Veel van het geld dat met de DeFi protocollen gestolen werd kan toegeschreven worden aan "slechte hackers" die verbonden zijn met Noord-Korea, vooral elite hacking eenheden als Lazarus Group, schreef het Amerikaanse bedrijf.

Chainalysis schat dat tot nu toe dit jaar door aan Noord-Korea gelieerde groepen ongeveer $ 1 miljard aan cryptocurrency van DeFi protocollen gestolen is.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws