Coinbase boekt mooie winst na crypto-opleving

Coinbase boekt mooie winst na crypto-opleving

Coinbase heeft indrukwekkende winstcijfers en een significante omzetgroei over het vierde kwartaal gerapporteerd, een sterk contrast met het verlies van het voorgaande jaar. Met een winst van 273,4 miljoen dollar tegenover een verlies van 557 miljoen dollar een jaar eerder, en een omzetstijging van 51 procent naar bijna 954 miljoen dollar, markeert dit een keerpunt voor de beurs te midden van een oplevende cryptomarkt.

Deze opwaartse trend is voornamelijk toe te schrijven aan een verhoogd handelsvolume, met een 60 procent stijging in consumententransactie-inkomsten naar ongeveer 493 miljoen dollar. Ook de inkomsten uit abonnementen en diensten zagen een groei van meer dan 30 procent, uitkomend op 375,4 miljoen dollar.

Een herstel in de cryptoprijzen gedurende het vierde kwartaal, aangewakkerd door de goedkeuring van spot bitcoin ETF’s in de VS, heeft bijgedragen aan deze positieve ontwikkelingen. Deze beleggingsproducten wisten in slechts een maand tijd ongeveer 4 miljard dollar aan nieuw kapitaal aan te trekken, wat de marktkapitalisatie van Bitcoin hielp overschrijden naar meer dan 1 biljoen dollar voor het eerst sinds december 2021.

Een opmerkelijke ontwikkeling deze week was de aankondiging van een strategisch partnerschap tussen Ledger en Coinbase. Door de integratie van Coinbase Pay in de Ledger Live-app, wordt het voor gebruikers vereenvoudigd om direct crypto te kopen op Ledgers hardware wallets, een stap die voorheen als complex werd beschouwd.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws