Hongkong geeft crypto-exchanges ultimatum

 Hongkong geeft crypto-exchanges ultimatum

De Securities and Futures Commission (SFC) van Hongkong heeft crypto-exchanges tot 29 februari de tijd gegeven om een aanvraag in te dienen voor een vergunning als platform voor de handel in virtuele activa (VATP). Zo niet, dan riskeren ze tegen 31 mei gesloten te worden. Deze waarschuwing, uitgegeven op 5 februari, markeert een nieuwe fase in de ambitie van Hongkong om zich als een crypto-hub te positioneren, terwijl tegelijkertijd illegale praktijken binnen de sector worden aangepakt.

Tot nu toe hebben slechts twee crypto-exchanges in Hongkong, OSL en HashKey Exchange, goedkeuring ontvangen om diensten aan te bieden aan particuliere beleggers. Veertien andere bedrijven hebben een licentieaanvraag ingediend, die nog in behandeling is. Exchanges die geen aanvraag doen of illegaal opereren, worden met een sluiting bedreigd.

De SFC heeft beleggers aangespoord te controleren of de platforms waarop ze handelen een VATP-licentie hebben aangevraagd. Platforms die dit niet hebben gedaan, worden geadviseerd om voor 31 mei 2024 hun rekeningen te sluiten of naar een exchange te gaan die deze wel heeft.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws