GoDaddy en Ethereum Name Service gaan samenwerken

GoDaddy en Ethereum Name Service gaan samenwerken

GoDaddy, bekend om zijn domeinregistratie en webhostingdiensten, een partnerschap aangekondigd met Ethereum Name Service (ENS). 

Paul Nicks, de president van Domains bij GoDaddy, benadrukte het belang van innovatie binnen de domeinindustrie. "Door ons te verbinden met ENS bieden we onze klanten een unieke kans om de samensmelting van domeinnamen en blockchain-technologieën te ervaren," aldus Nicks. Hij wees op de voordelen die deze samenwerking oplevert voor gebruikers uit zowel de domein- als de blockchainsector.

Nick Johnson, oprichter van ENS, voegde hieraan toe: "Door ENS-namen en GoDaddy-domeinen aan elkaar te koppelen, zullen we de interactie van gebruikers met webdomeinen stroomlijnen, waarbij we de vertrouwdheid van het DNS combineren met de mogelijkheden van blockchain-technologie."

De Domain Name System (DNS) speelt een cruciale rol op het internet door leesbare domeinnamen om te zetten in unieke Internet Protocol (IP) adressen. ENS werkt op een vergelijkbare manier maar dan binnen het blockchain-framework, door complexe walletadressen om te zetten in gebruiksvriendelijke namen.

Hoewel het overzetten van domeinnamen naar ENS altijd mogelijk was, werden deze pogingen vaak belemmerd door technische en financiële obstakels, zoals hoge gasfees die kenmerkend zijn voor blockchaintransacties. Om deze uitdaging aan te gaan, heeft ENS nieuwe slimme contracten geïntroduceerd die het koppelen van domeinnamen op het niveau van de DNS top-level domein (TLD) vergemakkelijken, waardoor gebruikers hun domeinen aan ENS kunnen linken zonder extra kosten

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws