Crypto exchange Bitpanda stopt in Nederland

Crypto exchange Bitpanda stopt in Nederland

Crypto exchange Bitpanda heeft aangekondigd dat het per 1 februari zijn activiteiten in Nederland zal staken. Klanten van het platform worden geadviseerd om hun cryptovaluta voor die tijd over te zetten naar een andere locatie.

De terugtrekking uit de Nederlandse markt door Bitpanda, dat geen registratie heeft bij De Nederlandsche Bank (DNB), is een opvallende strategische keuze. Het bedrijf, met meer dan 4 miljoen gebruikers, heeft besloten zich terug te trekken, vermoedelijk vanwege het ontbreken van een noodzakelijke licentie.

In een bericht aan hun Nederlandse klanten vermeldde Bitpanda: “Bitpanda is toegewijd aan haar missie om samen te werken en te voldoen aan het nieuwste regelgevingslandschap zoals gedicteerd door lokale toezichthouders, daarom hebben we besloten om Nederlandse inwoners te offboarden van ons Brokerplatform.”

Belangrijke data voor Bitpanda-gebruikers zijn vastgesteld. Tot en met 31 januari 2024 is het mogelijk om transacties uit te voeren op het platform. Na 1 februari zal handelen niet meer mogelijk zijn, maar het beheren van de accountinformatie en het opnemen of overdragen van activa en fondsen blijft wel mogelijk. 26 februari 2024 is de definitieve deadline voor het overzetten van middelen.

Gebruikers worden aangemoedigd om over te stappen naar Bitvavo, maar dit proces is niet geautomatiseerd en moet handmatig worden voltooid. Een andere optie is het verkopen van de cryptovaluta en het saldo uit te laten betalen op een bankrekening.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws