SEC stelt beslissing over BlackRock's Ethereum ETF uit

SEC stelt beslissing over BlackRock's Ethereum ETF uit

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft haar beslissing over BlackRock's iShares Ethereum Trust spot ETF uitgesteld tot 10 maart 2024. Deze stap verlengt de oorspronkelijke evaluatieperiode van 45 dagen en bevestigt de voorzichtige benadering van de SEC ten opzichte van de zich ontwikkelende markt voor cryptocurrency.

Het voorstel, oorspronkelijk ingediend door The Nasdaq Stock Market op 21 november 2023, is bedoeld om directe blootstelling aan de prijs van Ethereum te bieden. Ondanks dat het sinds 11 december 2023 openstaat voor publiek commentaar, heeft het geen publieke reacties ontvangen.

Dit uitstel door de SEC weerspiegelt de aanhoudende bezorgdheid over de volatiliteit en naleving van de regelgeving van cryptocurrency producten. Het besluit wordt nauwlettend in de gaten gehouden door investeerders en experts uit de sector, omdat het een belangrijke stap betekent in de mainstream integratie van cryptocurrencies. Het grondige beoordelingsproces van de SEC benadrukt haar focus op het beperken van potentiële risico's die gepaard gaan met op cryptocurrencies gebaseerde ETF's.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws