Cryptobedrijf Nexo vraagt 3 miljard vanwege onterecht onderzoek van de overheid

Cryptobedrijf Nexo vraagt 3 miljard vanwege onterecht onderzoek van de overheid

Het crypto-uitleenbedrijf Nexo heeft een rechtszaak aangespannen waarin het $3 miljard aan schadevergoeding eist van Bulgarije, na een onderzoek dat abrupt werd stopgezet omdat er te weinig bewijs was. Het bedrijf beweert dat dit onderzoek zijn plannen voor een Amerikaanse beursnotering en een voetbalsponsordeal heeft verpest.

Nexo AG, een Zwitserse dochteronderneming van Nexo Capital, gevestigd op de Kaaimaneilanden, beweert dat het onderzoek haar reputatie en aandeelhouderswaarde ernstig heeft geschaad, aldus Reuters. De zaak is geregistreerd bij het International Centre for Settlement of Investment Disputes (ICSID) in Washington.

Details over de schadeclaim zijn nog niet bevestigd door ICSID. Het Bulgaarse ministerie van Financiën heeft het arbitrageverzoek ontvangen en zal het beoordelen. Het onderzoek naar Nexo begon in januari 2023, maar werd vorige maand gestaakt wegens gebrek aan bewijs. Nexo, mede opgericht door Antoni Trenchev, heeft alle beschuldigingen van wangedrag ontkend en beweert dat het onderzoek politiek gemotiveerd was.

Deze stap van een cryptobedrijf om compensatie te vragen van een land voor een gestaakt onderzoek is relatief zeldzaam in de sector. Het ICSID heeft eerder landen veroordeeld tot het betalen van aanzienlijke schadevergoedingen in soortgelijke geschillen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws