Pastor beschuldigd van fraude met cryptocurrency

Pastor beschuldigd van fraude met cryptocurrency

Een Amerikaanse pastor en zijn vrouw worden beschuldigd van fraude na het verkopen van een waardeloze cryptocurrency, INDXcoin, aan hun kerkelijke gemeenschap en het verduisteren van $1,3 miljoen. Dit bedrag werd onder meer gebruikt voor het verbouwen van hun huis. Regalado beweert dat hij handelde in opdracht van God.

Volgens de aanklacht van het Colorado Attorney General’s Office, investeerden 300 mensen $3,2 miljoen in de INDXcoin, die door het echtpaar werd gepresenteerd als door God gesteund. Ondanks geen ervaring in cryptocurrency, beweerden ze dat God de munt ondersteunde.

In een video aan investeerders erkende Regalado de beschuldigingen: “De beschuldigingen zijn dat Kaitlyn en ik $1,3 miljoen hebben verduisterd, en die beschuldigingen zijn waar. Een deel van dat geld ging naar huisverbeteringen die de Heer ons opdroeg te doen.” Het echtpaar besteedde ook aan luxeartikelen, waaronder een Range Rover en juwelen. Regalado gaf toe dat er mogelijk communicatieproblemen waren met God, maar hij blijft hopen op een goddelijke interventie voor INDXcoin.

Het echtpaar zal binnenkort voor de rechtbank moeten verschijnen om hun "quick rick scheme" te verantwoorden. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws