FTX verkoopt groot deel van Grayscale Bitcoin Trust aandelen

FTX verkoopt groot deel van Grayscale Bitcoin Trust aandelen

Naar aanleiding van een rapport van Bloomberg op 22 januari, heeft het failliete crypto-exchange FTX, samen met haar hedgefonds Alameda Research, meer dan twee derde van hun Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) aandelen verkocht.

Voor de omzetting van het trustfonds in een spot exchange-traded fund (ETF) op 11 januari, had FTX 22,28 miljoen GBTC aandelen, geschat op $902 miljoen. Na de verkoop bezit FTX nu minder dan 8 miljoen aandelen, met een waarde van ongeveer $281 miljoen.

De verkoop volgde op een rechtszaak van Alameda tegen Grayscale in maart, waarin werd beweerd dat Grayscale een "zelfopgelegd inwisselingsverbod" hanteerde. Voor de omzetting naar een ETF konden de meeste investeerders hun aandelen niet inwisselen voor Bitcoin. Sinds de goedkeuring van de ETF-conversie door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission op 11 januari, is de korting op GBTC-aandelen gedaald, waardoor ze meer in lijn zijn met de waarde van de vertegenwoordigde Bitcoin.

Volgens het rapport heeft de verkoop van GBTC-aandelen door FTX en Alameda mogelijk geleid tot het genereren van ten minste $600 miljoen. Op 22 januari heeft Alameda de rechtszaak tegen Grayscale ingetrokken.

 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws