Curve Finance fondsen voor 80% herstelt door Binance

Curve Finance fondsen voor 80% herstelt door Binance

Crypto-exchange Binance heeft naar verluidt tot nu toe de meeste gestolen fondsen van Curve Finance teruggekregen. Ze werden onlangs gehackt en $ 570.000 werd gestolen.

 

Ongeveer 80% van het geld geretourneerd

De cryptocurrency exchange van Changpeng Zhao (CZ) heeft naar verluidt $ 450.000 teruggekregen, ongeveer 80 procent van het gestolen geld. De fondsen zouden op verschillende manieren naar beurzen zijn gestuurd, maar zijn sindsdien ontdekt. Voor nu heeft Binance contact opgenomen met de rechtmatige eigenaren om alles terug te brengen naar waar het hoort.

Het platform is eergisteren gehackt. Hoewel het probleem snel werd ontdekt en opgelost, wisten de hackers veel geld te stelen. Het geld wordt vervolgens naar een cryptocurrency-mixer gestuurd om het pad af te leggen. Toen hackers het geld terugstuurden naar Binance, konden experts van de cryptocurrency de oorsprong achterhalen.

Gelukkig komt het vaker voor dat gestolen geld of het meeste terugkomt na een hack. Deze kwetsbaarheden komen echter regelmatig voor. Alleen al in 2022 zijn er meerdere succesvolle aanvallen geweest. Hoewel de voordelen van elke hack variëren, belooft het niet veel goeds. Volgens analysebedrijf Chainalysis is er $ 2 miljard aan funds gelekt als gevolg van een cross-chain bridge-hack. Dat is ongeveer 69 procent van het totaal dat dat jaar werd gestolen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws