Voormalig OpenSea manager die veroordeeld werd voor insider trading vecht veroordeling aan

Voormalig OpenSea manager die veroordeeld werd voor insider trading vecht veroordeling aan

Nathaniel Chastain, ex-productmanager bij NFT-marktplaats OpenSea, heeft beroep aangetekend tegen zijn veroordeling voor insider trading en witwassen.

Nathaniel Chastain, voormalig productmanager bij OpenSea, de marktplaats voor non-fungible tokens (NFT's), heeft beroep aangetekend tegen zijn veroordeling. Hij werd in mei 2023 veroordeeld voor draadfraude en witwassen, gerelateerd aan insiderhandel met NFT's. Zijn juridische team stelt nu dat de informatie over welke NFT's op OpenSea zouden worden uitgelicht, waarvan Chastain profiteerde, niet als 'beschermd eigendom' beschouwd kan worden.

Chastain kocht 45 NFT's voordat ze op OpenSea werden uitgelicht en verkocht deze vervolgens voor een hogere prijs. Zijn advocaten voeren aan dat deze informatie "geen commerciële waarde" had voor OpenSea en daarom niet als eigendom geldt onder de wet. De beroepsindiening verzoekt om herziening van de veroordeling of om een nieuw proces.

Chastain werd oorspronkelijk veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf en een boete van $50.000. De uitkomst van het beroep zou een belangrijk precedent kunnen scheppen voor toekomstige zaken in de NFT-sector.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws