Bijna 800.000 mensen in el Salvador gebruikten BTC voor aankopen

Bijna 800.000 mensen in el Salvador gebruikten BTC voor aankopen

Uit een recent onderzoek blijkt dat in El Salvador bleek dat in 2023 12% van de Salvadoranen minstens één keer Bitcoin gebruikte om te betalen voor goederen en diensten.

In 2022 bleek uit onderzoek van dezelfde universiteit dat 24,4% van de bevolking aankopen had gedaan met behulp van Bitcoin. In 2023 meldde echter bijna de helft van de deelnemers aan het onderzoek dat ze Bitcoin slechts één tot drie keer gebruikten, en 20% gebruikte het tien keer of vaker. De meest voorkomende uitgaven betaald met Bitcoin waren boodschappen en aankopen in de supermarkt, gevolgd door kosten voor dierenklinieken.

Ondanks het afgenomen gebruik van Bitcoin, steeg het aantal Salvadoranen dat vindt dat het leven van hun familie is verbeterd met Bitcoin als wettig betaalmiddel van 3% in 2022 naar 6,8% in 2023. Als het gaat om de algehele economische situatie in het land, gelooft een aanzienlijk deel van de respondenten echter dat deze in 2023 is verbeterd, voornamelijk door een afname van de criminaliteit (24,3%). Slechts een klein deel van de Salvadoranen schrijft de verbetering van de economie toe aan Bitcoin.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws