Ouders van Sam bankman-Fried nu zelf in een rechtszaak

Ouders van Sam bankman-Fried nu zelf in een rechtszaak

Maanden na de ineenstorting van de crypto exchange FTX zijn de ouders van Sam Bankman Fried, Joseph Bankman en Barbara Fried, verstrikt geraakt in een rechtszaak.

Ze worden beschuldigd van medeplichtigheid aan de vermeende financiële wandaden van hun zoon. FTX, nu beheerd door een nieuw team, heeft in september 2023 een rechtszaak aangespannen tegen Bankman en Fried. De exchange beschuldigt hen ervan een rol te hebben gespeeld in het omvangrijke financiële wangedrag van het bedrijf. De kern van de rechtszaak is de bewering dat het echtpaar miljoenen dollars heeft verduisterd, waaronder een belangrijke gift van $10 miljoen aan Joseph Bankman.

De verdediging van Bankman en Fried heeft de beschuldigingen verworpen en beschrijft de rechtszaak als niet-onderbouwd. Hun wettelijke vertegenwoordiging stelt dat de vermeende betrokkenheid van het echtpaar alleen wordt afgeleid op basis van hun familiale band. Ze benadrukken dat noch Bankman noch Fried officiële functies bekleedden bij FTX, wat volgens hun verdediging de bewering ondermijnt dat ze fiduciaire verplichtingen in verband met het bedrijf zouden hebben geschonden. Deze verdedigingsstrategie staat centraal in hun antwoord op de beschuldigingen die voortkomen uit de implosie van FTX.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws