USDT wordt gebruikt voor miljarden aan illegale transacties in Zuidoost-Azië

USDT wordt gebruikt voor miljarden aan illegale transacties in Zuidoost-Azië

Een rapport van de Verenigde Naties heeft de betrokkenheid van Tether's USDT stablecoin bij het witwassen van geld en oplichting in Zuidoost-Azië blootgelegd, met vooral illegale online gokplatforms als belangrijke bronnen voor deze activiteiten.

Het rapport laat ook de rol van Tether zien in meer geheime operaties, waaronder oplichterijen. Het rapport noemt een geval waarin Tether samenwerkte met het Amerikaanse Ministerie van Justitie om $225 miljoen in USDT te bevriezen die in verband werd gebracht met een mensenhandelbende die betrokken was bij dergelijke oplichtingspraktijken.

Pogingen van wetshandhavers om misbruik van Tether tegen te gaan hebben enig succes gehad. In augustus 2023 leidde een belangrijke operatie van Singaporese autoriteiten tot de ontmanteling van een witwasnetwerk, waarbij ongeveer 735 miljoen dollar in contanten en cryptocurrency werd teruggevonden.

De bevindingen van het VN-rapport geven aanleiding tot bezorgdheid over het misbruik van Tether, 's werelds belangrijkste stablecoin qua marketcap, bij het faciliteren van illegale activiteiten. Dit kan mogelijk de reputatie van cryptocurrencies en stablecoins als legitieme financiële instrumenten beschadigen.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws