GameStop beëindigt zijn NFT-marktplaats

GameStop beëindigt zijn NFT-marktplaats

GameStop, bekend om zijn detailhandel in videospellen en consumentenelektronica, gaat zijn NFT marktplaats per 2 februari beëindigen. Deze beslissing, aangekondigd via een bericht op de GameStop NFT Marketplace website, wordt toegeschreven aan de aanhoudende regelgevingsonzekerheid in de cryptosector.

De intrede van het bedrijf in NFT's en cryptocurrency was onderdeel van een bredere strategie om het bedrijf nieuw leven in te blazen na een turbulente periode die werd gekenmerkt door een short-squeeze event in januari 2021, populair gemaakt in de film "Dumb Money." GameStop had aanvankelijk een 20-koppig team gevormd om zijn NFT marktplaats voor spellen te beheren en werkte hiervoor samen met Immutable X.

De NFT markt heeft echter een sterke daling doorgemaakt, met een daling van 97% in de maandelijkse handelsvolumes ten opzichte van de piek. Deze neergang in de NFT markt, in combinatie met GameStop's beperkte aanwezigheid in de NFT handel, heeft waarschijnlijk een rol gespeeld in de beslissing van het bedrijf om deze markt te verlaten.

De terugtrekking van GameStop uit de crypto- en NFT-sector kwam voor veel waarnemers in de sector niet als een verrassing. Het bedrijf was al gestopt met zijn crypto wallet in augustus 2023 en stopte alle ondersteuning ervoor op 1 november. De sluiting van zijn NFT-marktplaats is de laatste stap in de terugtrekking van GameStop uit cryptocurrency-gerelateerde ondernemingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws