Huobi oprichter in gesprek om meerderheidsbelang in de exchange te verkopen

Huobi oprichter in gesprek om meerderheidsbelang in de exchange te verkopen

Leon Li, oprichter van crypto-exchange Huobi, is naar verluidt in gesprek met investeerders over de verkoop van een meerderheidsbelang in het bedrijf.

 

De deal zou Huobi op wel $3 miljard kunnen waarderen, volgens een vrijdag gepubliceerd rapport van Bloomberg. Li wil naar verluidt ruwweg een belang van 60% in het bedrijf van de hand doen. Het rapport stelde dat een deal deze maand gesloten zou kunnen worden.

Sam Bankman-Fried's FTX en Tron oprichter Justin Sun hebben gesprekken gevoerd met Huobi over de overname van de aandelen, volgens Bloomberg.

Een woordvoerder van Huobi bevestigde tegenover Bloomberg dat Li een mogelijke verkoop met verschillende instellingen had besproken. "Hij hoopt dat de nieuwe aandeelhouders krachtiger en vindingrijker zullen zijn, en dat ze het merk Huobi op waarde zullen schatten en meer kapitaal en energie zullen investeren om de groei van Huobi te stimuleren," zeiden ze. Sun vertelde Bloomberg dat hij geen onderhandelingen met Li had gevoerd over de aandelenverkoop. 

Huobi, opgericht in China in 2013 maar met hoofdkantoor op de Seychellen, blijft een van Azië's grootste crypto beurzen naar volume.

Op zijn hoogtepunt eind 2020 kon het bogen op een marktaandeel onder crypto-only uitwisselingen van meer dan 25%, volgens de gegevens van The Block Research. Maar zijn deel van de markt is in de loop van de tijd vervaagd tot ongeveer 5% vandaag, met rivaal Binance die een steeds dominanter deel van de markt voor zijn rekening neemt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws