Wat is Internet Computer (ICP)? Hoe werkt het en wat zijn de verwachtingen voor deze crypto?

Wat is Internet Computer (ICP)? Hoe werkt het en wat zijn de verwachtingen voor deze crypto?

Inhoudsopgave

 1. Belangrijkste Inzichten
 2. Wat is Internet Computer (ICP)?
 3. Hoe Werkt Internet Computer (ICP)?
 4. ICP Token en Tokenomics
 5. Waar Kan Ik Veilig Internet Computer (ICP) Kopen?
 6. Is Internet Computer (ICP) Een Goede Investering?

   

Belangrijkste Inzichten

 • Internet Computer is een baanbrekend blockchain-netwerk dat zich richt op het uitbreiden van de functionaliteit van het publieke internet met een serverloos cloudmodel.
 • ICP staat voor Internet Computer Protocol en is de native utility-token van het netwerk, essentieel voor netwerkbeheer en beloning van deelnemers.
 • De technologie onderscheidt zich door hoge snelheid, efficiëntie en een uniek consensusprotocol, wat het aantrekkelijk maakt voor Web3 en DeFi-applicaties.
 • De toekomst van ICP hangt af van de realisatie van zijn ambitieuze doelstellingen en de acceptatie binnen de blockchain-gemeenschap.

   

Wat is Internet Computer (ICP)?

Internet Computer vertegenwoordigt een unieke stap in de wereld van blockchain en gedecentraliseerde technologieën. Dit project, opgezet door vooraanstaande technologen en cryptografen, streeft ernaar de beperkingen van het traditionele internet, zoals de centralisatie van diensten en zwakke systeembeveiliging, te overwinnen. Door decentralisatie en verbeterde gegevensopslag te bieden, biedt het een alternatief voor de huidige internetinfrastructuur.

Het platform maakt het mogelijk voor ontwikkelaars om gedecentraliseerde applicaties (dApps) te creëren op een manier die gebruikersvriendelijk is. Wat Internet Computer onderscheidt van andere blockchain-platforms is zijn vermogen om transacties snel en efficiënt te verwerken, waardoor het ideaal is voor een scala aan applicaties, van DeFi tot sociale media.

 

Hoe werkt Internet Computer (ICP)?

Internet Computer onderscheidt zich van traditionele blockchain-netwerken door zijn innovatieve aanpak van decentralisatie en schaalbaarheid. Het netwerk bestaat uit een reeks van sub-blockchains, gecontroleerd door een eigenaarloze hoofd-blockchain. Deze structuur maakt het mogelijk om een breed scala aan applicaties op één platform te hosten, van sociale media tot geavanceerde financiële diensten.

De kern van Internet Computer's functionaliteit is de unieke consensusprotocol. In plaats van afhankelijk te zijn van één enkele machine, draaien meerdere machines wereldwijd elke softwaretoepassing. Dit zorgt voor een coherent systeem waarbij de meerderheid van de machines de daadwerkelijke staat van een applicatie definieert. Het is een robuust systeem dat bestand is tegen problemen zoals wijzigingen in de staat van individuele kopieën, connectiviteitsproblemen, of zelfs kwaadwillige aanvallen.

Een ander cruciaal aspect van Internet Computer is de Chain Key cryptografie. Deze technologie zorgt voor een hoge mate van beveiliging en functionaliteit. Elk apparaat in het netwerk kan de authenticiteit van gegevens zelfstandig verifiëren, waardoor kwaadaardige data geen kans krijgen om het systeem binnen te dringen. Deze cryptografische aanpak is niet alleen veilig, maar ook schaalbaar en efficiënt.

Het Internet Computer-netwerk wordt beheerd door de Network Nervous System (NNS), een gedecentraliseerd algoritmesysteem dat de werking van het netwerk regelt. Daarnaast biedt Internet Identity (IID) een anoniem blockchain-authenticatiekader.

 

ICP Token en de Tokenomics


De tokenomics van de Internet Computer (ICP) token zijn ontworpen om zowel het netwerk te ondersteunen als waarde te creëren voor de gebruikers en investeerders. Hier is een kijk op de belangrijkste aspecten van de ICP tokenomics:

 • Gebruik en Functionaliteit: ICP-tokens hebben meerdere functies binnen het netwerk. Ze worden gebruikt voor governance, waar tokenhouders kunnen stemmen over voorstellen die het netwerk beïnvloeden. Daarnaast worden ICP-tokens gebruikt om nodes te compenseren die rekenkracht leveren aan het netwerk, wat essentieel is voor de decentralisatie en beveiliging van het platform.

 • Staking en Beloningen: Een ander belangrijk aspect van ICP-tokens is de mogelijkheid om ze te staken. Door tokens te staken in het Network Nervous System (NNS), kunnen gebruikers deelnemen aan netwerkbeheer en stemmen op belangrijke beslissingen. Bovendien ontvangen stakers beloningen, wat een passief inkomen kan genereren.

 • Deflatoire Mechanismen: Wanneer ICP-tokens worden gebruikt voor het betalen van transactiekosten of het omzetten in 'cycles' (die worden verbruikt voor het draaien van smart contracts), worden ze uit de circulatie gehaald. Dit kan een deflatoir effect hebben op het totale aanbod van ICP-tokens, wat potentieel de waarde per token kan verhogen.

 • Circulerende en Totale Voorraad: De circulerende voorraad van ICP is een cruciaal getal om in de gaten te houden, omdat het de hoeveelheid tokens weergeeft die daadwerkelijk beschikbaar zijn in de markt. De totale voorraad omvat alle tokens die ooit zullen bestaan, inclusief de tokens die nog niet zijn uitgegeven.

   

Waar Kan Ik Veilig Internet Computer (ICP) Kopen?

Bitvavo

Toch wel de meest bekendste exchange in Nederland. Met meer dan 175 cryptocurrencies biedt het een breed scala aan handelsopties, en de mogelijkheid om passief inkomen te verdienen via staking. Bitvavo valt op door zijn eenvoudige en veilige platform, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel nieuwe als ervaren Europese crypto-investeerders. Met concurrerende tarieven en een sterke regelgevende status is Bitvavo een betrouwbare keuze voor iedereen die wil handelen in crypto.

Het mooie is dat iedereen die een account bij ze creeërt, er ook nog eens een €10,- op gestort krijgt, dat is lekker beginnen!

Bekijken op BitvavoBybit

Als je de grootste en veiligste exchange zoekt om je crypto's aan te kopen, dan steekt Bybit daar op dit moment wel met kop en schouders boven uit. Je moet wel iets gevorderd zijn om dit platform te begrijpen, maar alle grote jongens binnen de cryptospace gebruiken eigenlijk deze exchange. Ideaal geschikt om tegen lage kosten crypto's te kopen, en ook helemaal ingericht voor traders die graag met leverage traden. Met meer dan 600 verschillende crypto's en honderden future pairs is Bybit eigenlijk wel op dit moment de exchange waar je je crypto's wilt kopen.  

Als je een account maakt bij Bybit krijg je op je storting 3,5% bonus gratis erbij, dus op €100,- euro storting €3,50 gratis. Toch lekker!

Bekijken op BybitBitget

Een grote speler met zo'n 8 miljoen gebruikers wereldwijd. Dit is een wat gevorderde exchange waar je zowel crypto's kan kopen, als kan futures traden. Waar Bitget om bekend staat, is het innovatieve copy trading platform, een zegen voor beginners die het handelen aan proffesionals overlaten, maar wel zelf van kunnen profiteren. Met meer dan 550 cryptocurrencies en een fijne website en app is Bitget ook een fijne plek om je crypto's aan te kopen.

Als je een account maakt bij Bitget mag je aan regelmatig aan het rad van fortuin draaien waar toch wel een paar leuke gratis prijzen bij zitten

Bekijken op Bitget 

Is Internet Computer (ICP) een goede investering?

Aan de ene kant biedt ICP indrukwekkende technologische innovaties en een ambitieus doel om de werking van het internet te decentraliseren. De unieke kenmerken zoals snelle transactieverwerking, geavanceerde cryptografie en een sterke focus op schaalbaarheid positioneren het als een potentieel krachtig platform in de wereld van blockchain en Web3.

Aan de andere kant, zoals bij elke cryptocurrency-investering, zijn er aanzienlijke risico's. De cryptomarkt staat bekend om zijn volatiliteit, en ICP is geen uitzondering. De waarde van ICP kan sterk fluctueren op basis van markttrends, technologische ontwikkelingen binnen het project en algemene acceptatie in de bredere crypto- en techgemeenschappen.

Vanuit een investeringsperspectief is het essentieel om zowel de korte- als langetermijnpotentie van ICP in overweging te nemen. De voortdurende ontwikkeling van het project, samen met de groeiende interesse in decentralisatie en Web3-toepassingen, zou op lange termijn positief kunnen zijn.


 

Internet Computer (ICP) crypto verwachtingen en technische analyse 

ICP bevindt zich momenteel in een redelijke opwaartse trend. De chart op het daily timeframe laat higher highs zien en higher lows. Dit is patroon dat eigen vertelt dat we nog verder kunnen gaan stijgen als er niks ingrijpends gebeurd. ICP heeft ook mooi de groene downtrendlijn gebroken en de resistance van $8.5 omgezet tot support. ICP test nu de resistance op 14 dollar maar lijkt nog niet succesvol om te gainen. Het bullish scenario voor ICP zou de groene lijn zijn. Mocht de cryptomarkt slecht nieuws te voorduren krijgen of als Bitcoin stoer gaat doen zal eerder de rode lijn in werking trekken.

Dit is een moment opname van 13-01-2024, laat het ons weten in de discord als deze een update nodig heeft!
de discord kan je joinen door hier te klikken.

Twijfel je of heb je verder nog vragen over deze crypto, schroom dan niet om onze discord te joinen waar je met zo'n 9000 andere cryptomaten gedachtes kan uitwisselen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws