Coinbase plans on expanding into Africa, allowing 50% of its population to access it’s services.

Coinbase plans on expanding into Africa, allowing 50% of its population to access it’s services.

Coinbase breidt zijn wereldwijde bereik uit door een partnerschap aan te gaan met Yellow Card, een Afrikaanse stablecoin exchange. Deze samenwerking, die in februari 2024 van start gaat, heeft als doel om de producten van Coinbase te introduceren in opkomende economieën, te beginnen met 20 landen in Afrika.

Deze samenwerking zal de toegang tot cryptocurrencies in Afrika aanzienlijk vergroten. Naar verwachting zal meer dan 50% van de bevolking van het continent USDC kunnen kopen via de Coinbase app. Een bijzonder kenmerk van deze samenwerking is de mogelijkheid voor gebruikers om stablecoins zonder kosten te versturen e-mail, WhatsApp, iMessage en Telegram.

Coinbase is van plan om zijn Layer-2 blockchain, Base, te gebruiken om de aankoop van USDC te faciliteren, waardoor gebruikers de mogelijkheid krijgen om goedkopere transacties te doen. Dit project maakt deel uit van de "Go Broad, Go Deep"-strategie van Coinbase, die zich richt op internationale expansie, met name in regio's met een grote jonge bevolking die veel zou kunnen profiteren van het gebruik van crypto.

Het potentieel van de Afrikaanse markt wordt benadrukt door rapporten die aangeven dat meer dan 70% van de cryptobezitters wereldwijd jonger is dan 34 jaar, waardoor Afrika een ideaal doelwit is voor deze uitbreiding. Yellow Card heeft van zijn kant een aanzienlijke groei laten zien, met het ophalen van $1,5 miljoen en later nog eens 15 en 40 miljoen. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws