ETH naar BTC waarde ratio schiet omhoog na Blackrock ETH ETF support

ETH naar BTC waarde ratio schiet omhoog na Blackrock ETH ETF support

Na de goedkeuring door de SEC van een spot Bitcoin ETF is de prijs van Ethereum merkbaar gestegen, waardoor analisten speculeren over een mogelijke soortgelijke goedkeuring voor een Ethereum ETF.

De classificatie van Bitcoin door de SEC als een 'non-security commodity' was cruciaal bij het groen licht voor Bitcoin ETF's, een standpunt dat mogelijk anders is voor Ethereum. Nu de CEO van BlackRock echter pleit voor een Ethereum ETF, bestaat de mogelijkheid dat de SEC haar standpunt over Ethereum herziet onder invloed van markttrends. De SEC heeft haar tijdlijn voor een beslissing over een Ethereum ETF verlengd, specifiek met betrekking tot een voorstel van Grayscale om haar Ethereum trust om te zetten in een spot Ethereum ETF. De nieuwe deadline is 25 januari 2024.

Een belangrijk punt van discussie is of Ethereum moet worden geclassificeerd als een effect of een commodity. De goedkeuring door de SEC van Ethereum futures ETF's in oktober suggereert subtiel de erkenning van ether als een commodity. Dit gevoel werd herhaald door een Bloomberg-analist en weerspiegelt de status van Ethereum als 's werelds op één na grootste cryptocurrency op basis van marketcap.

De goedkeuring van ether futures ETF's in oktober 2023 en de recente lancering van spot Bitcoin ETF's geven aan dat de markt meer aanvragen voor spot Ethereum ETF's kan zien, mogelijk later dit jaar. Als de SEC ether echter categoriseert als een effect, zou dit kunnen leiden tot wettelijke problemen.a

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws