Robinhood wordt aangeklaagd na meme-stocks zooitje

Robinhood wordt aangeklaagd na meme-stocks zooitje

De komende maanden lijken zwaar te zijn voor cryptocurrency en aandelenplatform Robinhood. Een groep investeerders heeft Robinhood aangeklaagd voor het manipuleren van de markt met betrekking tot negen meme-aandelen tijdens de rally van januari 2021.

 

bijdrukken van aandelen?

Als we dinsdag een bericht van Reuters mogen geloven, heeft een groep aanklagers toestemming gekregen om een ​​proces aan te spannen wegens zogenaamde "bijdrukken" van aandelen. Het gaat om aandelen van GameStop, AMC en zeven andere niet nader genoemde bedrijven. Dit kunnen ook Nokia en Blackberry zijn.

Verschillende activa, waaronder de meme-munt Dogecoin, bereikten in januari 2021 een record nadat een Redditor op het r/Wallstreetbets-subforum verschillende aandelen en cryptocurrencies hoger had gepusht. Robinhood heeft tijdelijk de mogelijkheid om GameStop en andere activa te kopen opgeschort, waardoor het platform in een grote strijd met gebruikers terecht kwam.

Door de acties van Robinhood hebben duizenden ontevreden gebruikers 1-sterrenrecensies voor het platform achtergelaten. Het werd zo erg dat Robinhood besloot de Amerikaanse beursgang tijdelijk uit te stellen. Robinhood is nu beursgenoteerd, maar echt succesvol was het niet. Van zijn hoogtepunt van ongeveer $ 55 is het gedaald tot $ 10,51 per aandeel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws