Spot Bitcoin ETF's trekt $4.5 miljard aan volume op de eerste handelsdag

Spot Bitcoin ETF's trekt $4.5 miljard aan volume op de eerste handelsdag

De nieuwe hoop van Bitcoin exchange-traded funds (ETF's) is gelanceerd met een indrukwekkende start. Op de eerste dag van handelen bereikten deze ETF's van onder andere BlackRock, Grayscale en Fidelity een totaal handelsvolume van meer dan $4.5 miljard.

Volgens verzamelde data van Yahoo Finance was Grayscale's ETF, de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), de toppresteerder onder de nieuw genoteerde fondsen met een handelsvolume van $2.3 miljard. Dit vertegenwoordigde bijna 50% van de totale handelsvolume van de groep.

BlackRock's spot Bitcoin ETF, de iShares Bitcoin Trust (IBIT), volgde met ongeveer $1 miljard aan handelsvolume op de eerste dag. Fidelity's Wise Origin Bitcoin Trust (FBTC) eindigde op de derde plaats met $688 miljoen verhandeld in spot BTC ETF.

De succesvolle lancering van deze Bitcoin ETF's opent de deur voor meer diversificatie in het veld van cryptocurrencies. Ethereum en andere altcoins zouden goed kunnnen profiteren van een grotere erkenning en adoptie in de traditionele markt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws