Wat is Ethereum Classic (ETC)? Hoe werkt het en wat zijn de verwachtingen voor deze crypto?

Wat is Ethereum Classic (ETC)? Hoe werkt het en wat zijn de verwachtingen voor deze crypto?

Inhoudsopgave

  1. In het kort
  2. Wat is Ethereum Classic (ETC)?
  3. Hoe Werkt Ethereum Classic (ETC)?
  4. ETC Token en de Tokenomics
  5. Waar Kan Ik Veilig Ethereum Classic (ETC) Kopen?
  6. Is Ethereum Classic (ETC) een Goede Investering?

     

In het kort

  • Ethereum Classic is een gedecentraliseerd blockchain-platform dat ontstond uit een hard fork van Ethereum.
  • Het maakt gebruik van smart contracts en biedt een onveranderlijke, onverstoorbare netwerkervaring.
  • ETC is de native cryptocurrency van Ethereum Classic, met een vast maximaal aanbod.
  • Het platform blijft een proof-of-work (PoW) consensusmechanisme gebruiken, in tegenstelling tot Ethereum's overgang naar proof-of-stake (PoS).
  • Ethereum Classic wordt gezien als een meer 'pure' vorm van blockchain, trouw aan de oorspronkelijke principes van decentralisatie en onveranderlijkheid.

     

Wat is Ethereum Classic (ETC)?

Ethereum Classic (ETC) is een open-source, gedecentraliseerd blockchain- en computerplatform dat voortkwam uit een hard fork van de Ethereum blockchain. Deze splitsing vond plaats na een controversiële hack in 2016 van de DAO, een gedecentraliseerde autonome organisatie, waarbij $50 miljoen werd gestolen. De gemeenschap was verdeeld over de vraag of de blockchain moest worden aangepast om de gestolen fondsen terug te vorderen. Degenen die tegen de aanpassing waren, behielden de oorspronkelijke blockchain, wat leidde tot de geboorte van Ethereum Classic.

Het platform is vergelijkbaar met Ethereum in termen van technologie, ondersteunt smart contracts en dApps (gedecentraliseerde applicaties), maar het verschilt in filosofie. Ethereum Classic houdt vast aan de overtuiging dat de blockchain onveranderlijk moet zijn - "code is wet". Dit betekent dat, in tegenstelling tot Ethereum, transacties en smart contracts op het netwerk niet kunnen worden teruggedraaid of gewijzigd, zelfs niet in geval van grote hacks of exploits.

Ethereum Classic biedt een robuust platform voor ontwikkelaars en gebruikers die geloven in de originele visie van blockchain-technologie, waarbij decentralisatie, transparantie en onveranderlijkheid centraal staan.

 

Hoe Werkt Ethereum Classic (ETC)?

Ethereum Classic (ETC) maakt gebruik van een vergelijkbare blockchain-technologie als Ethereum, maar met enkele cruciale verschillen in uitvoering en filosofie. Het hart van Ethereum Classic is het proof-of-work (PoW) consensusmechanisme, dat vergelijkbaar is met dat van Bitcoin. In dit systeem concurreren miners om nieuwe blokken aan de blockchain toe te voegen door complexe cryptografische puzzels op te lossen. De eerste die de puzzel oplost, krijgt het recht om een nieuw blok aan de keten toe te voegen en ontvangt daarvoor een beloning in ETC.

Een van de meest onderscheidende kenmerken van Ethereum Classic is zijn onwrikbare toewijding aan onveranderlijkheid. In tegenstelling tot Ethereum, dat heeft gekozen voor een aanpasbare blockchain onder bepaalde omstandigheden, handhaaft ETC het principe dat eenmaal voltooide transacties en uitgevoerde smart contracts niet kunnen worden teruggedraaid of gewijzigd. Dit principe is een reactie op de DAO-hack, waar Ethereum koos voor een hard fork om de gestolen fondsen terug te halen, terwijl Ethereum Classic ervoor koos om de transactiegeschiedenis ongewijzigd te laten.

Ethereum Classic biedt een platform voor het ontwikkelen en draaien van gedecentraliseerde applicaties (dApps) en slimme contracten, net als Ethereum. Deze functies maken het mogelijk voor ontwikkelaars om verschillende gedecentraliseerde oplossingen te bouwen, zoals financiële applicaties, games, NFT-marktplaatsen en meer. Deze dApps draaien op de ETC blockchain en profiteren van de onveranderlijkheid en veiligheid die het netwerk biedt.

Echter, door vast te houden aan PoW en de afwezigheid van grote netwerk-upgrades (zoals Ethereum's overgang naar PoS), heeft Ethereum Classic enkele uitdagingen op het gebied van schaalbaarheid en energieverbruik. Desalniettemin blijft het een aantrekkelijk platform voor diegenen die waarde hechten aan de oorspronkelijke principes van blockchain-technologie.

 

ETC Token en de Tokenomics


Het Ethereum Classic platform wordt ondersteund door zijn eigen cryptocurrency, ETC (Ethereum Classic). ETC speelt een cruciale rol binnen het netwerk, vergelijkbaar met ETH op de Ethereum-blockchain. Echter, er zijn enkele belangrijke verschillen in de economische structuur en het gebruik van ETC.

Token Functies:

  1. ETC wordt gebruikt om transactiekosten te betalen op het netwerk. Dit omvat kosten voor het uitvoeren van smart contracts en het verwerken van transacties.
  2. Net als andere PoW-netwerken, beloont Ethereum Classic miners voor hun werk in het valideren en toevoegen van blokken aan de blockchain. Deze beloningen worden uitbetaald in ETC.
  3. Door ETC te minen, dragen miners bij aan de beveiliging en stabiliteit van het netwerk.

de distributie van de tokens ziet er als volgt uit:



Waar kan ik veilig Ethereum Classic (ETC) kopen?

Bitvavo

Toch wel de meest bekendste exchange in Nederland. Met meer dan 175 cryptocurrencies biedt het een breed scala aan handelsopties, en de mogelijkheid om passief inkomen te verdienen via staking. Bitvavo valt op door zijn eenvoudige en veilige platform, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel nieuwe als ervaren Europese crypto-investeerders. Met concurrerende tarieven en een sterke regelgevende status is Bitvavo een betrouwbare keuze voor iedereen die wil handelen in crypto.

Het mooie is dat iedereen die een account bij ze creeërt, er ook nog eens een €10,- op gestort krijgt, dat is lekker beginnen!

Bekijken op Bitvavo



Bybit

Als je de grootste en veiligste exchange zoekt om je crypto's aan te kopen, dan steekt Bybit daar op dit moment wel met kop en schouders boven uit. Je moet wel iets gevorderd zijn om dit platform te begrijpen, maar alle grote jongens binnen de cryptospace gebruiken eigenlijk deze exchange. Ideaal geschikt om tegen lage kosten crypto's te kopen, en ook helemaal ingericht voor traders die graag met leverage traden. Met meer dan 600 verschillende crypto's en honderden future pairs is Bybit eigenlijk wel op dit moment de exchange waar je je crypto's wilt kopen.  

Als je een account maakt bij Bybit krijg je op je storting 3,5% bonus gratis erbij, dus op €100,- euro storting €3,50 gratis. Toch lekker!

Bekijken op Bybit



Bitget

Een grote speler met zo'n 8 miljoen gebruikers wereldwijd. Dit is een wat gevorderde exchange waar je zowel crypto's kan kopen, als kan futures traden. Waar Bitget om bekend staat, is het innovatieve copy trading platform, een zegen voor beginners die het handelen aan proffesionals overlaten, maar wel zelf van kunnen profiteren. Met meer dan 550 cryptocurrencies en een fijne website en app is Bitget ook een fijne plek om je crypto's aan te kopen.

Als je een account maakt bij Bitget mag je aan regelmatig aan het rad van fortuin draaien waar toch wel een paar leuke gratis prijzen bij zitten

Bekijken op Bitget



Is Ethereum Classic (ETC) een Goede Investering?

Wanneer we kijken naar de investeringswaarde van Ethereum Classic (ETC), is het belangrijk om de unieke plaats die het inneemt in het cryptolandschap te begrijpen. Ethereum Classic is voortgekomen uit een filosofische splitsing binnen de Ethereum-gemeenschap, waarbij het de originele principes van blockchain-technologie, zoals onveranderlijkheid en decentralisatie, trouw is gebleven. Deze toewijding aan de oorspronkelijke visie spreekt bepaalde beleggers aan, vooral degenen die de waarde inzien van een onveranderlijke en onverstoorbare blockchain.

Echter, het pad van Ethereum Classic brengt ook uitdagingen met zich mee. De weigering om over te stappen naar een proof-of-stake systeem, zoals zijn neef Ethereum heeft gedaan, plaatst het in een interessant dilemma. Aan de ene kant wordt ETC gezien als een meer 'pure' vorm van blockchain-technologie, maar aan de andere kant kan deze weerstand tegen verandering beperkend werken in een snel evoluerende markt.

Vanuit een langetermijnperspectief kan Ethereum Classic interessant zijn. Het behoud van de oorspronkelijke blockchain en de focus op decentralisatie en onveranderlijkheid kan het aantrekkelijk maken voor een bepaalde niche van crypto-investeerders. Bovendien, de beperkte voorraad van ETC kan in theorie leiden tot deflationaire druk, wat de waarde op lange termijn zou kunnen verhogen.

Als het gaat om het opnemen van ETC in een investeringsportefeuille, is diversificatie de sleutel. Het kan dienen als een onderdeel van een breder gediversifieerde cryptoportefeuille, waardoor het risico wordt gespreid en niet te veel wordt geleund op de prestaties van één enkele asset.

 

Ethereum Classic (ETC) verwachtingen en technische analyse

ETC bevindt zich momenteel in een redelijke opwaartse trend. De chart op het daily timeframe laat higher highs zien en higher lows. Dit is patroon dat eigen vertelt dat we nog verder kunnen gaan stijgen als er niks ingrijpends gebeurd. Als ETC $23.5 weet om te zetten zou dat helemaal positief zijn, maar het lijkt nu gelijk voor de resistance op $33.54 te gaan. Het bullish scenario voor ETC zou de groene lijn zijn. Mocht de cryptomarkt slecht nieuws te voorduren krijgen of als Bitcoin stoer gaat doen zal eerder de rode lijn in werking trekken.

Dit is een moment opname van 12-01-2024, laat het ons weten in de discord als deze een update nodig heeft!
de discord kan je joinen door hier te klikken.

Twijfel je of heb je verder nog vragen over deze crypto, schroom dan niet om onze discord te joinen waar je met zo'n 9000 andere cryptomaten gedachtes kan uitwisselen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws