Jonge "cryptobankier" plots foetsie na beleggingsfiasco

Jonge "cryptobankier" plots foetsie na beleggingsfiasco

Een 23-jarige man uit Hengelo, die een eigen cryptobank runde, is spoorloos verdwenen na een grootschalig beleggingsschandaal. Minstens honderd beleggers zijn voor flinke bedragen gedupeerd, met verliezen variërend van vijfduizend tot tienduizenden euro's per persoon. Het totale schadebedrag loopt volgens de betrokkenen in de miljoenen, mogelijk zelfs tussen de 4,5 tot 10 miljoen euro.

dat lat RTV Oost weten. Het advocatenkantoor Damsté Advocaten en Notarissen heeft bevestigd dat er zich reeds honderd gedupeerden hebben gemeld. Gezien een mailinglijst met driehonderd namen, wordt verwacht dat dit aantal nog fors zal oplopen.

De problemen kwamen aan het licht toen de Hengeloër, een rechtenstudent, zijn klanten via e-mail informeerde over het verlies van het volledige belegde vermogen. Een woordvoerder van de cryptobankier meldde dat deze "mentaal compleet van slag" is en professionele hulp zoekt. De jonge cryptobankier stond bekend als een 'crypto-genie' en runde zijn cryptobank al ongeveer twee jaar. Beleggers kregen maandelijks overzichten van hun winst, die kon oplopen tot vijftig procent. De Hengeloër toucheerde zelf de helft van het winstpercentage.

Er ontstaat een vermoeden dat het hier om een piramidespel gaat. "Of het echt zo is moeten we nog uitzoeken, maar dit heeft alle kenmerken van een piramidespel," zegt advocaat Arjon Tieman, bij wie de eerste gedupeerden zich hebben gemeld. De advocaat onderzoekt de juridische mogelijkheden, waaronder procederen tegen de cryptobankier of betrokken banken en cryptoplatforms.

De Hengeloër is niet alleen fysiek onvindbaar, maar ook compleet van de socials verdwenen. Er wordt gespeculeerd dat hij naar het buitenland is gevlucht. Ondertussen bereiden de gedupeerden zich voor om aangifte te doen, eventueel via een op te richten belangenvereniging.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws