Makers van de USDC coin willen de beurs op

Makers van de USDC coin willen de beurs op

Circle Internet Financial, het bedrijf achter de populaire stablecoin USDC, heeft een nieuwe stap gezet door een beursgang aan te vragen.

Het bedrijf maakte bekend dat het vertrouwelijk een concept registratieformulier S-1 heeft ingediend bij de SEC. Deze indiening geeft Circle de flexibiliteit om de bijzonderheden van zijn beursgang te bepalen, hoewel de details over het aantal aandelen en hun prijsbereik nog niet bekend zijn gemaakt. De beursgang zal worden afgerond na een uitgebreide beoordeling door de SEC.

Deze stap markeert een verschuiving van de eerdere strategie van Circle om naar de beurs te gaan. In 2021 had het bedrijf een SPAC (Special Purpose Acquisition Company) fusie gepland met Concord Acquisition Corp, die aanvankelijk werd gewaardeerd op $ 9 miljard in februari 2022. Deze voorgenomen fusie werd echter wederzijds beëindigd in december 2022 omdat de goedkeuring van de SEC uitbleef.

Circle is de afgelopen tijd succesvol geweest in het werven van aanzienlijke fondsen. In zijn laatste financieringsronde in april 2022 haalde het bedrijf $400 miljoen op bij prominente investeerders, waaronder BlackRock Inc, Fidelity Management and Research, Marshall Wallace LLP en Fin Capital. Volgens Crunchbase heeft Circle tot nu toe in totaal $ 1,1 miljard aan financiering verzameld. De beslissing om een beursgang aan te vragen weerspiegelt Circle's ambitie om zijn aanwezigheid op de financiële markten uit te breiden en te profiteren van de groeiende belangstelling voor cryptovaluta en blockchaintechnologie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws