De SEC heeft ETF's goedgekeurd, waarom zegt Zuid-Korea nog steeds nee tegen BTC ETF's?

De SEC heeft ETF's goedgekeurd, waarom zegt Zuid-Korea nog steeds nee tegen BTC ETF's?

De goedkeuring van verschillende Bitcoin ETF's door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) was een historisch moment in de wereld van cryptocurrency. In tegenstelling hiermee heeft Zuid-Korea zijn verbod op crypto-ETF's opnieuw bevestigd en blijft het bij zijn strenge standpunt tegen institutionele investeringen in cryptocurrency.

Ondanks het feit dat Zuid-Korea bekend staat als een leider op het gebied van technologie en crypto, verklaarde de Zuid-Koreaanse Financial Services Commission (FSC) op 11 januari dat de Amerikaanse ontwikkelingen haar aanpak niet zouden veranderen.

De FSC houdt vol dat het hoge rendementspotentieel van cryptocurrencies wordt ondermijnd door aanzienlijke risico's, waardoor een beschermend regelgevend kader nodig is. Sinds december 2017 erkent het beleid van Zuid-Korea cryptocurrencies niet als financiële assets en verbiedt het financiële instellingen om zich bezig te houden met investeringen in cryptocurrencies.

Ondanks dit duidelijke standpunt is Zuid-Korea bezig met het ontwikkelen van een regelgevend kader voor cryptocurrencies. Het land ontwikkelt momenteel een uitgebreid tweedelig regelgevend kader voor cryptocurrencies, waarvan het eerste deel naar verwachting in juli 2024 zal worden geïmplementeerd. Deze eerste fase van de wetgeving zal zich richten op de nuances van de handel in en het eigendom van cryptocurrencies, met als doel een gestructureerde en transparante omgeving te creëren voor crypto-activiteiten. Daarnaast wordt het tweede deel van het kader ontwikkeld om duidelijke richtlijnen te bieden voor de uitgifte, listing en delisting van cryptocurrencies.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws