Doorbraak in de crypto-wereld: SEC keurt spot Bitcoin ETF's goed

Doorbraak in de crypto-wereld: SEC keurt spot Bitcoin ETF's goed

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een historische stap gezet door spot Bitcoin ETF's goed te keuren, een ontwikkeling die een mijlpaal betekent voor de cryptomarkt. Deze goedkeuring, aangekondigd op woensdag, omvat aanvragen van 11 uitgevers, waaronder vooraanstaande namen als BlackRock en Grayscale.


Deze beslissing is het hoogtepunt van een proces dat begon in 2013, toen de Winklevoss-tweeling voor het eerst een Bitcoin ETF voorstelde. Een spot Bitcoin ETF volgt de actuele prijs van de cryptocurrency en werd lang gezien als een belangrijke stap naar grotere investeringen in de cryptosector. Ondanks de eerdere terughoudendheid van de SEC, mede door zorgen over marktmanipulatie en onvolwassenheid, heeft de recente overwinning van Grayscale in een rechtszaak tegen de SEC de deur geopend voor deze nieuwe producten. 

De race om als eerste een spot Bitcoin ETF uit te geven trok grote spelers uit zowel de traditionele financiële wereld als de crypto-sector aan. Onder hen bevinden zich BlackRock, Fidelity, Franklin Templeton, en Cathie Wood’s ARK, naast crypto-georiënteerde bedrijven zoals Grayscale, Hashdex, en Valkyrie. Coinbase fungeert als de Bitcoin-bewaarder voor de meeste uitgevers, terwijl bedrijven zoals JPMorgan, Jane Street, en Virtu optreden als geautoriseerde deelnemers.

Ondanks een veld van 11 goedgekeurde uitgevers, hebben bedrijven in de afgelopen weken concurrerende tactieken ingezet, waaronder het verlagen van managing tarieven en het voeren van opvallende marketingcampagnes. Zo heeft asset manager VanEck beloofd 5% van de winst te doneren aan de ontwikkelaars die de Bitcoin-blockchain onderhouden.

Cryptoholders gaan een spannende tijd tegemoet, gaan de ETF's het grote geld naar de cryptomarkt brengen of juist niet? We gaan het zien dit jaar 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws