Geen internet? Bitcoin versturen kan ook met SMS

Geen internet? Bitcoin versturen kan ook met SMS

Denk je dat Bitcoin (BTC) een internetfenomeen is? Nou, blijkbaar kan dat, ook als je geen internet hebt. Tenminste, een soort van. In Afrika gebruiken mensen het Bitcoin-netwerk via sms.

 

SMS-gebruik is veel groter dan internet

Cointelegraph schreef dat hij sprak met Kgothatso Ngako uit Machankura, Zuid-Afrika. Het bedrijf is een blockchain-service waarmee u uw munten per sms kunt verzenden.

Het hebben van een internetverbinding is in Afrika niet altijd vanzelfsprekend. Toen de Centraal-Afrikaanse Republiek aankondigde dat het legaal geld zou verdienen met Bitcoin, bracht het behalve hoop ook veel kritiek met zich mee. In dat land heeft slechts ongeveer 11% van de bevolking internet. Veel mensen weten niet eens van Bitcoin en andere cryptocurrencies die er zijn.

Maar het gebruik van mobiele telefoons in Afrika is eigenlijk heel uitgebreid. Deze adoptie is veel sneller dan in ontwikkelde landen, waar mobiele telefoons concurreren met vaste lijnen die kabelverbindingen nodig hebben. Er zijn veel mensen in Afrika zonder internetverbinding, maar veel mensen sms'en.

 

Bitcoin gat in de markt 

Maar het telefoonnetwerk is een uitkomst. Master Guan Tai, oprichter van Bitcoin Mtaani, vertelde Crypto News dat 94% van de financiële transacties wordt gedaan via het protocol dat wordt gebruikt door SMS, USSD (Unstructured Supplementary Service Data). 

Maar tot nu toe konden andere valuta alleen via sms worden verzonden. Machankura wil daar verandering in brengen. Toch lijkt Machankura te moeten optreden als tussenpersoon. De hoeveelheid data die je via sms kunt versturen is zeer beperkt. Daarom kan in Afrika de melding voor zowel de transactie zelf als dat de transactie heeft plaatsgevonden behoorlijk duur zijn.

De jonge dienst lijkt zich goed te ontwikkelen. Op 8 augustus waren er 255 gebruikers met in totaal 385 transacties. Dat zei Machankura op Twitter. Het is al actief in zes landen, aldus de website.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws