De ontwikkelaar van XRP trekt de portemonnee en koopt meer dan 250 miljoen aan aandelen terug

De ontwikkelaar van XRP trekt de portemonnee en koopt meer dan 250 miljoen aan aandelen terug

Ripple, de ontwikkelaar van de XRP cryptocurrency, heeft plannen aangekondigd om $285 miljoen aan aandelen terug te kopen van zijn eerste investeerders en personeel, zoals Reuters woensdag heeft gemeld.

Deze stap zou de waardering van het bedrijf op $11,3 miljard zetten. Het overnamebod beperkt investeerders tot het verkopen van maximaal 6% van hun bezit, gebaseerd op informatie van anonieme bronnen.

Ripple heeft deze ontwikkeling bevestigd en verklaard dat het van plan is $500 miljoen uit te trekken voor de terugkoop. Dit bedrag is inclusief het dekken van belastingen en de conversiekosten van restricted stock units. Ondanks deze financiële manoeuvre, verduidelijkte Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, dat het bedrijf niet van plan is om op korte termijn een beursgang te doen, daarbij verwijzend naar de aanhoudende onzekerheden op het gebied van regelgeving in de V.S. Garlinghouse verwacht dat soortgelijke aandelenterugkopen een terugkerende strategie zullen zijn om liquiditeit te bieden aan investeerders.

Garlinghouse onthulde ook dat de balans van Ripple voornamelijk bestaat uit zijn cryptocurrency-eenheden XRP, die meer dan $ 26 miljard waard zijn. CoinGecko schat de totale marketcap van XRP op ongeveer $31 miljard. De waarde van XRP steeg aanzienlijk na de juridische overwinning van Ripple tegen markttoezichthouders in maart, toen een rechtbank oordeelde dat XRP geen effect is. Sindsdien heeft de asset echter al zijn winsten na de rechtszaak verloren.

Bij het bespreken van de uitdagingen die de rechtszaak met de SEC met zich meebrengt, merkte Garlinghouse op dat 95% van Ripple's klanten financiële instellingen zijn die buiten de VS gevestigd zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws