Het einde van NFT's op X

Het einde van NFT's op X

X heeft stilletjes alle verwijzingen verwijderd naar een functie waarmee Twitter Blue-abonnees NFT's konden gebruiken als hun profielfoto. 

Met deze functie, die in januari 2022 werd geïntroduceerd, konden gebruikers hun op Ethereum geminte NFT's weergeven in een unieke zeshoekige vorm. Door op deze avatars te klikken, konden andere gebruikers details over de NFT bekijken. Ondanks de verwijdering van de functie uit X, hebben gebruikers die al NFT-profielfoto's hadden ingesteld nog steeds hun zeshoekige avatars.

De eerste introductie van deze functie door het vorige management van Twitter werd met scepsis ontvangen, waaronder opmerkingen van Elon Musk over de noodzaak ervan. Nu heeft het verwijderen van de functie door X discussies en speculaties binnen de crypto space aangewakkerd, vooral omdat de gearchiveerde beschrijvingen in detail beschreven hoe je een crypto wallet aansluit om een NFT als profielfoto in te stellen.

Deze verandering in de houding van X tegenover NFT's weerspiegelt een bredere trend in sociale media, waar het enthousiasme voor NFT-integraties lijkt af te nemen. In een vergelijkbare ontwikkeling stopte Meta begin 2023 met haar NFT-ondersteuning na een periode van experimenteren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws