Bitcoin begint verbintenis met Nasdaq te verliezen

Bitcoin begint verbintenis met Nasdaq te verliezen

Bitcoin vertoont de laatste tijd tekenen van loskoppeling van de Nasdaq, loskoppeling van een patroon waarin de twee de afgelopen jaren synchroon bewogen.Volgens een onderzoeksbureau is de 40-daagse correlatie tussen de Bitcoin en de Nasdaq nu gedaald tot nul, wat duidt op een gebrek aan relatie tussen deze assets.

De correlatiewaarde, berekend met behulp van een wiskundige formule gebaseerd op de prijsbewegingen van de index en Bitcoin in de loop van de tijd, schommelde de afgelopen jaren. Een correlatie van meer dan 0,5 wijst op een redelijk sterke relatie, wat suggereert dat de assets samen bewegen. Een waarde van meer dan 0,70 wijst echter op een robuuste relatie, terwijl negatieve cijfers van 0,5 of lager duiden op een gebrek aan samenhang. Sinds begin 2020 hebben Bitcoin en Nasdaq een consistente positieve correlatie behouden, die opliep tot 0,8 tijdens de cryptobearmarket van 2022.

Deze ontkoppeling wordt toegeschreven aan de intense focus van de cryptomarkt op de mogelijke lancering van een spot bitcoin ETF in de VS. De Securities and Exchange Commission zal tegen 10 januari een beslissing nemen over verschillende spot ETF-aanvragen, wat een aanzienlijke impact zou kunnen hebben op de mainstream adoptie van cryptocurrencies. De uitsplitsing van deze correlatie suggereert dat Bitcoin nu zou kunnen dienen als diversifier in beleggingsportefeuilles.

Analisten van Fairlead Strategies, onder leiding van oprichter en managing partner Katie Stockton, verwachten dat de Bitcoin waarschijnlijk enige tijd onafhankelijk zal blijven van de invloed van Nasdaq. 


 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws