Explosieve groei in acceptatie van Bitcoin door fysieke winkels in 2023

Explosieve groei in acceptatie van Bitcoin door fysieke winkels in 2023

De acceptatie van Bitcoin als betaalmiddel in de detailhandel heeft in 2023 een opmerkelijke vlucht genomen. Volgens recente gegevens van BTC Map, een platform dat gebruik maakt van OpenStreetMap's open-source data, is het aantal winkels dat Bitcoin accepteert met 174% gestegen, van 2.207 naar 6.126. In Nederland concentreert de acceptatie van Bitcoin zich voornamelijk in gebieden als Arnhem en Amsterdam. 

BTC Map onthult dat vooral in regio's zoals Centraal- en Zuid-Amerika, alsook in Noord-Amerika en Europa, een sterke toename in Bitcoin-accepterende bedrijven te zien is. Dit in tegenstelling tot de geringe acceptatie in Aziatische grootmachten zoals China, India en Rusland. De Filipijnen daarentegen nemen het voortouw in Zuidoost-Azië.

Interessant is de bevinding dat, ondanks de hogere kosten, meer bedrijven kiezen voor on-chain Bitcoin-betalingen boven het Lightning Network. Voor een standaardtransactie op de Bitcoin-blockchain betaalt men momenteel ongeveer 10 dollar, terwijl het Lightning Network, bekend om zijn lagere kosten en snellere verwerkingstijd, transacties aanbiedt voor minder dan 0,01 dollar.

Deze discrepantie roept vragen op over de toekomstige richting van Bitcoin-transacties in de detailhandel. Hoewel de hoofdblockchain nu dominant is, lijkt het Lightning Network, met zijn kostenefficiëntie en snelheid, een potentieel aantrekkelijkere optie voor toekomstige groei in deze sector.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws