De Nachtwacht is binnenkort als NFT te koop

De Nachtwacht is binnenkort als NFT te koop

Er zijn plannen om een ​digitaal Rembrandt Museum te bouwen, met alle werken van de wereldberoemde schilder Rembrandt van Rijn. Om dit digitale museum te financieren heeft de Stichting Erfgoed Rembrandt besloten om de non-fungible tokens (NFT's) van Nachtwacht te verkopen.

 

Rembrandt NFT

Het gaat in totaal om 8.000 NFT's. Al deze NFT's vertegenwoordigen unieke token van ongeveer een vierkante inch van de nachtwacht. De verkoop van deze NFT's begint over een paar weken, maar de exacte datum is nog niet bekend. Hoewel de prijs van NFT's nog moet worden bepaald, zal deze waarschijnlijk tussen 0,1 en 0,15 Ethereum (ETH) liggen. Dit is omgerekend zo'n 160 tot 260 euro.

Edzard Gelderman, voorzitter van de Stichting Erfgoed Rembrandt, liet aan NRC weten dat het specifieke Nachtwachtwerk niet beschikbaar was. Elke NFT wordt willekeurig uitgegeven. In totaal verwacht de Stichting Erfgoed Rembrandt tussen de 1,3 en 2 miljoen euro op te halen.

 

metaverse Rembrandt Museum

Het is ook nodig, want volgens Gelderman is het bouwen van een virtueel metaRembrandt museum niet goedkoop. Een extern bedrijf dat gespecialiseerd is in crypto- en blockchaintechnologie in Rotterdam wordt ingehuurd om het MetaRembrandt-museum te ontwikkelen, dat volgens Gelderman gemakkelijk honderdduizenden dollars zou kunnen kosten.

Aangezien de oprichting van het nieuwe virtuele museum op deze manier wordt gefinancierd door kopers van NFT's, somt de projectwebsite mogelijke kopers op:

“De oprichters en schatbewaarders, de Nachtwachters, van het MetaRembrandt Museum”

Het bezitten van een Rembrandt NFT vereist ook enkele voordelen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld het virtuele MetaRembrandt-museum betreden. Bovendien kunnen ze deze toegang aan anderen "uitlenen". Of NFT's ook op de blockchain kunnen worden verhandeld, is onduidelijk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws