Coinbase gaat de futures markt op met nieuwe EU licentie

Coinbase gaat de futures markt op met nieuwe EU licentie

Coinbase breidt uit naar de futuresmarkt van de EU door de overname van een Cypriotisch bedrijf met een speciale licentie. Deze aankoop stelt Coinbase in staat om gereguleerde derivaten zoals futures en opties aan te bieden, in lijn met de bijgewerkte EU-regelgeving voor financiële instrumenten.

Coinbase zet zich in voor het naleven van strikte regels. Hun inzet om te voldoen aan vijf belangrijke wereldwijde nalevingsnormen, waaronder beleid tegen witwassen van geld (AML) en het kennen van je klant (KYC), is essentieel om te opereren binnen de strikte regelgeving van de EU-financiële markt.

Met deze uitbreiding naar de EU-markt, komt Coinbase in een concurrerend veld met bedrijven als Binance en Bybit, die al stevig in de derivatenmarkt geworteld zijn. Coinbase's entree op deze markt onderstreept haar ambitie om op mondiaal niveau mee te spelen in de concurrerende cryptohandel.

Ondanks enkele juridische uitdagingen in de Verenigde Staten, waaronder een strijd met de Securities and Exchange Commission (SEC), zet Coinbase haar internationale expansie voort. Het bedrijf werkt aan het verkrijgen van een MiCA-licentie (Markets in Crypto-Assets) tegen december 2024 en heeft onlangs succesvol een licentie verkregen in Frankrijk. Dit toont Coinbase's vastberadenheid voor wereldwijde groei en het vermogen zich aan te passen in de snel veranderende wereld van cryptocurrency

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws