Flinke tegenslag voor Bitvavo na verkeerde investering in Genesis

Flinke tegenslag voor Bitvavo na verkeerde investering in Genesis

Bitvavo, een bekende Nederlandse cryptobeurs, heeft te maken gehad met een aanzienlijke terugval in winst door een onfortuinlijke investering in het leenbedrijf Genesis. Uit het jaarverslag van 2022, waaruit Quote put, blijkt dat de netto winst is gekrompen tot slechts 57.043 euro, een scherpe daling ten opzichte van de ruim 34 miljoen euro in 2021.

Deze financiële tegenslag is het gevolg van het onvermogen van Genesis om een uitstaande schuld van 280 miljoen dollar terug te betalen. Bitvavo was aanvankelijk hoopvol dat Digital Currency Group (DCG), het moederbedrijf van Genesis, in staat zou zijn om de leningen af te lossen.

Als reactie op deze situatie heeft Bitvavo financiële steun gezocht bij haar oprichters Mark Nuvelstijn, Tim Baardse en Jelle de Boer. Zij hebben samen 80 miljoen euro in het bedrijf geïnvesteerd, met de bereidheid om indien nodig meer bij te dragen. Bitvavo betaalt 5 procent rente over dit bedrag, met een looptijd van drie jaar.

De cryptomarkt heeft in 2022 aanzienlijke klappen gehad door dalende prijzen en verminderde handelsactiviteit in cryptomunten. Dit heeft geleid tot een afname van het vertrouwen van consumenten in crypto's, wat ook zijn weerslag had op de commissie-inkomsten van Bitvavo. Waar het bedrijf in 2021 nog 246 miljoen euro aan transactiekosten verdiende, was dit in 2022 teruggelopen tot slechts 130 miljoen euro.

Bovendien heeft Bitvavo te maken met stijgende operationele kosten, wat de financiële uitdagingen voor het bedrijf verder vergroot.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws