Het potentieel van Bitcoin ETF's na SEC-goedkeuring

Het potentieel van Bitcoin ETF's na SEC-goedkeuring

De verwachtingen rondom de mogelijke goedkeuring van spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) kunnen leiden tot een aanzienlijke verschuiving in de cryptomarkt. Indien de SEC rond 10 januari groen licht geeft, zouden deze nieuwe cryptofondsen de bestaande crypto-gerelateerde ETF-markt, die momenteel een waarde van 50 miljard dollar heeft, kunnen domineren.

Volgens recente gegevens van BitMEX heeft de huidige markt voor beursverhandelde cryptoproducten (ETP’s) een beheerd vermogen van ongeveer 50,3 miljard dollar. De introductie van spot Bitcoin ETF's zou dit landschap ingrijpend kunnen veranderen. Deze ETF’s bieden beleggers de mogelijkheid om in cryptovaluta zoals Bitcoin of Ethereum te investeren zonder deze direct te bezitten, en zijn vergelijkbaar met traditionele beleggingsfondsen.

Deskundigen voorspellen dat spot Bitcoin ETF's, bij goedkeuring, het succesvolste ETF-product ooit kunnen worden, met een potentieel om ongeveer 72 miljard dollar aan activa aan te trekken. De naderende goedkeuring door de SEC wordt gezien als een bijna zekere ontwikkeling die niet alleen de aantrekkelijkheid van de bitcoinmarkt zal verhogen, maar ook naar verwachting zal leiden tot een significante stijging van de Bitcoin koers later deze maand.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws