VS Neemt de controle over $3 miljard aan Bitcoin van Silk Road

VS Neemt de controle over $3 miljard aan Bitcoin van Silk Road

Het Amerikaanse gerechtshof heeft voor onrust in de cryptowereld gezorgd. Bijna 70.000 bitcoins (BTC), ooit eigendom van de beruchte Silk Road website, zijn nu officieel eigendom van de Amerikaanse overheid. Deze digitale munten, momenteel meer dan $3 miljard waard, hebben een turbulente geschiedenis.

Silk Road, een marktplaats op het darkweb, verkocht van alles, waaronder drugs en wapens. Ross Ulbricht, de oprichter, werd in 2013 gearresteerd en de site werd door de FBI gesloten. Ulbricht zit nu een levenslange gevangenisstraf uit. In 2022 stemde hij ermee in een deel van de bitcoin te gebruiken om zijn schuld aan de overheid te betalen, waarmee hij ook zijn recht op de 69.470 BTC opgaf.

De bitcoins werden oorspronkelijk gestolen door een hacker, bekend als “Individual X”, die controle over Silk Road en de fondsen overnam. De in beslag genomen crypto omvat naast bitcoin ook andere varianten zoals bitcoin cash (BCH), bitcoin sv (BSV) en bitcoin gold (BTG).

In 2020 nam het Amerikaanse ministerie van Justitie de gestolen bitcoin in beslag, destijds ongeveer $1 miljard waard, en startte het proces om deze officieel eigendom van de staat te maken. De identiteit van “Individual X” blijft onduidelijk, hoewel er speculaties zijn over Jimmy Zhong, die dit jaar voor een jaar gevangenisstraf werd veroordeeld en zijn bitcoin fortuin verloor.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws