Dit moet je in de gaten houden wanneer de Bitcoin spot ETF word goedgekeurd

Dit moet je in de gaten houden wanneer de Bitcoin spot ETF word goedgekeurd

De komst van spot Bitcoin ETF's in de cryptowereld zou een grote verandering kunnen betekenen. Toch waarschuwen Coinbase-analisten voor enkele risico's die minder aandacht hebben gekregen.

Vraag en Aanbodproblematiek David Duong, hoofd institutioneel onderzoek bij Coinbase, benadrukt dat er te veel nadruk ligt op de initiële vraag naar spot Bitcoin ETF's, zonder rekening te houden met secundaire effecten. Een van de risico's die hij aanstipt, is het probleem van het verkrijgen van voldoende Bitcoin van gereguleerde bronnen. Als de vraag te hoog is, kunnen uitgevers problemen ondervinden bij het aankopen van de benodigde Bitcoin.

Invloed op Populaire Crypto-Investeringen Een andere mogelijke impact is de invloed op een van de populairste crypto-investeringen: de 'basis trade'. Dit verwijst naar het verschil tussen de contante prijs van Bitcoin en de toekomstige prijs op de CME, de futuresbeurs.

Greg Sutton, een senior sales trader bij Coinbase Institutional, legt uit dat de basis trade minder winstgevend kan worden met de introductie van spot Bitcoin ETF's. Bitcoin futures op de CME waren meestal de beste, of zelfs de enige manier, voor traditionele beleggers om blootstelling te krijgen aan Bitcoin. Als spot Bitcoin ETF's in 2024 gelanceerd worden, kan dit de basis verkleinen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws