Revolut stopt tijdelijk met crypto in het VK

Revolut stopt tijdelijk met crypto in het VK

Revolut heeft besloten om begin 2024 tijdelijk de aankoop van cryptocurrency op haar zakelijke platform in het Verenigd Koninkrijk te pauzeren. Volgens een recent mediabericht nam Revolut deze beslissing om te voldoen aan de nieuwe richtlijnen van de Financial Conduct Authority (FCA) die op 8 januari 2024 van kracht worden.

Revolut lichtte haar klanten per e-mail in over de beslissing, waarbij werd benadrukt dat het alleen om de aankoop van cryptocurrency gaat. Het opslaan en verkopen van crypto lijkt te kunnen doorgaan zonder onderbreking. Revolut verklaarde dat de pauze noodzakelijk is om aan alle nieuwe FCA-eisen te voldoen en om extra tijd te hebben voor aanpassingen.

Vanaf 3 januari zal Revolut Business de aankoop van cryptocurrencies stopzetten. Dit besluit volgt op de aankondiging van de FCA in juni, waarin strenge regels werden vastgesteld voor het adverteren van cryptocurrency, vergelijkbaar met andere hoogrisicofinanciële producten. De regels omvatten onder meer een verbod op bonussen voor het introduceren van nieuwe klanten, een "afkoelperiode" voor nieuwe investeerders en waarschuwingen over het risicovolle karakter van crypto-investeringen.

Na enige nalevingsproblemen heeft de FCA de oorspronkelijke deadline van 8 oktober uitgesteld naar 8 januari 2024. In november bracht de FCA aanvullende richtlijnen uit over de regels, nadat ze meer dan 200 overtredingen hadden geconstateerd sinds oktober.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws