Wat is de CANTO crypto? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt deze cryptocurrency?

Wat is de CANTO crypto? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt deze cryptocurrency?

Inhoudsopgave

 1. In het kort
 2. Wat is CANTO?
 3. Hoe Werkt CANTO?
 4. CANTO Token en Tokenomics
 5. Waar Kan Ik Veilig CANTO Kopen?
 6. Is CANTO een Goede Investering?

   

In het kort 

 • Canto is een permissionless Layer 1 blockchain, ontwikkeld met het Cosmos Software Development Kit (SDK) en Tendermint Core.
 • Canto streeft ernaar om primaire DeFi-instrumenten als gratis publieke infrastructuur aan te bieden.
 • Het netwerk is opgericht met decentralisatie als kern, zonder stichting, VC-financiering, presale of vesting.

   

Wat is CANTO?

Canto is een innovatieve Layer 1 blockchain, gebouwd op de Ethereum Virtual Machine (EVM), waardoor het een directe concurrent is van Ethereum. Het is ontworpen om de belofte van gedecentraliseerde financiën (DeFi) te vervullen door nieuwe systemen te bieden die toegankelijk, transparant, gedecentraliseerd en gratis zijn. Canto biedt een unieke combinatie van technologieën en principes die gericht zijn op het stimuleren van eerlijkheid en gelijkheid in de wereld van cryptocurrency.

Canto maakt gebruik van het Cosmos SDK en Tendermint voor consensus, waardoor het EVM-compatibel is. Dit betekent dat ontwikkelaars gemakkelijk smart contracts en gedecentraliseerde applicaties kunnen migreren naar Canto. Het platform is opgezet zonder initiële VC-financiering of presales, waardoor het trouw blijft aan zijn kernwaarden van decentralisatie en openbaarheid. Het unieke van Canto ligt in zijn benadering van DeFi-diensten, zoals de Canto Decentralized Exchange (DEX) en de Canto Lending Market (CLM), die zijn opgezet als gratis publieke infrastructuur, zonder governance tokens of extra kosten.

De kernprincipes van Canto omvatten gratis openbare infrastructuur, rente-extractie weerstand en minimale klantacquisitie, wat bijdraagt aan het creëren van een gezonde en eerlijke DeFi-omgeving.

 

Hoe Werkt CANTO?

Canto functioneert als een gedecentraliseerde blockchain die gebruikmaakt van de Ethereum Virtual Machine (EVM), waardoor het mogelijk is voor ontwikkelaars om hun Ethereum-gebaseerde smart contracts en applicaties moeiteloos te migreren naar het Canto-netwerk. Dit netwerk biedt gebruikers de mogelijkheid om interactie te hebben met de blockchain via populaire wallets zoals Metamask, dankzij de EVM-compatibiliteit en het gebruik van Geth, een robuuste Ethereum-uitvoeringsclient.

Canto onderscheidt zich door zijn unieke gasmodel en snelle EVM blocktijd van zes seconden, en wordt beveiligd met behulp van de Tendermint consensus. Bovendien is het gebouwd met het Cosmos SDK, wat bijdraagt aan zijn flexibiliteit en aanpasbaarheid.

De kern van Canto ligt in zijn gratis openbare infrastructuur. Het omvat drie belangrijke 'primitives': de Canto DEX, de Canto Lending Market (CLM), en de $NOTE, een unit of account. Deze onderdelen zijn ontworpen om rente-extractie te voorkomen en bieden gebruikers een transparante en eerlijke ervaring in DeFi.

 

CANTO Token en Tokenomics


Canto beschikt over twee native cryptocurrencies: de $NOTE token en de $CANTO token. De $NOTE token, een ERC-20 token, speelt een cruciale rol in de Canto infrastructuur en wordt gemunt via smart contracts. De $CANTO token, daarentegen, wordt gemunt via het blokbeloningssysteem van de blockchain.

De initiële totale voorraad van $CANTO bij de lancering was één miljard tokens, met 150 miljoen tokens in de initiële circulerende voorraad. De distributie van $CANTO tokens is als volgt:

 • 13% voor initiële bijdragers
 • 2% voor deelnemers aan de testnet-lancering
 • 45% voor lange-termijn liquiditeitsmining
 • 35% voor middellange-termijn liquiditeitsmining
 • 5% voor toekomstige publieke goederen subsidies

De $CANTO token kan worden gebruikt voor het betalen van transactiekosten op de blockchain en voor staking met validators, wat gebruikers in staat stelt deel te nemen aan governance en extra tokens te verdienen, terwijl ze tegelijkertijd het netwerk beveiligen.

 

Waar kan ik veilig CANTO kopen?

 
new TradingView.widget( { "autosize": true, "symbol": "MEXC:CANTOUSDT", "interval": "D", "timezone": "Etc/UTC", "theme": "dark", "style": "1", "locale": "en", "enable_publishing": false, "allow_symbol_change": true, "container_id": "tradingview_3b3f6" } );

Bitvavo

Toch wel de meest bekendste exchange in Nederland. Met meer dan 175 cryptocurrencies biedt het een breed scala aan handelsopties, en de mogelijkheid om passief inkomen te verdienen via staking. Bitvavo valt op door zijn eenvoudige en veilige platform, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel nieuwe als ervaren Europese crypto-investeerders. Met concurrerende tarieven en een sterke regelgevende status is Bitvavo een betrouwbare keuze voor iedereen die wil handelen in crypto.

Het mooie is dat iedereen die een account bij ze creeërt, er ook nog eens een €10,- op gestort krijgt, dat is lekker beginnen!

Bekijken op BitvavoBybit

Als je de grootste en veiligste exchange zoekt om je crypto's aan te kopen, dan steekt Bybit daar op dit moment wel met kop en schouders boven uit. Je moet wel iets gevorderd zijn om dit platform te begrijpen, maar alle grote jongens binnen de cryptospace gebruiken eigenlijk deze exchange. Ideaal geschikt om tegen lage kosten crypto's te kopen, en ook helemaal ingericht voor traders die graag met leverage traden. Met meer dan 600 verschillende crypto's en honderden future pairs is Bybit eigenlijk wel op dit moment de exchange waar je je crypto's wilt kopen.  

Als je een account maakt bij Bybit krijg je op je storting 3,5% bonus gratis erbij, dus op €100,- euro storting €3,50 gratis. Toch lekker!

Bekijken op BybitBitget

Een grote speler met zo'n 8 miljoen gebruikers wereldwijd. Dit is een wat gevorderde exchange waar je zowel crypto's kan kopen, als kan futures traden. Waar Bitget om bekend staat, is het innovatieve copy trading platform, een zegen voor beginners die het handelen aan proffesionals overlaten, maar wel zelf van kunnen profiteren. Met meer dan 550 cryptocurrencies en een fijne website en app is Bitget ook een fijne plek om je crypto's aan te kopen.

Als je een account maakt bij Bitget mag je aan regelmatig aan het rad van fortuin draaien waar toch wel een paar leuke gratis prijzen bij zitten

Bekijken op Bitget

 

Is CANTO een goede investering?

Bij het beoordelen van CANTO als investeringsoptie, lijkt het project veelbelovend door zijn innovatieve benadering van DeFi. De focus op gratis openbare infrastructuur en het voorkomen van rente-extractie is zeker een interessante draai in de crypto-wereld. Dit kan CANTO aantrekkelijk maken voor beleggers die interesse hebben in projecten die nieuwe grenzen in DeFi verkennen.

Aan de andere kant brengt investeren in CANTO, net als elke andere cryptocurrency, zijn eigen set risico's met zich mee, vooral gezien de volatiliteit van de markt. Bovendien, met het feit dat een aanzienlijk deel van de stake in handen is van een beperkt aantal adressen, kan dit potentiële centralisatie- en veiligheidszorgen met zich meebrengen. Mijn advies zou zijn om zorgvuldig onderzoek te doen en je investeringsbeslissingen af te wegen tegen je persoonlijke financiële doelen en risicotolerantie. In een wereld waarin de rijken vaak rijker worden, kan CANTO's streven naar een eerlijker DeFi-landschap zowel uitdagend als potentieel lonend zijn.

 

Verwachtingen voor CANTO en analyse

 

CANTO bevindt zich momenteel in een redelijke opwaartse trend. De chart op het daily timeframe laat higher highs zien en higher lows. Dit is patroon dat eigen vertelt dat we nog verder kunnen gaan stijgen als er niks ingrijpends gebeurd. Canto heeft het level $0.35 level succesvol omgezet tot support en zou nu sneller kunnen gaan zoeken naar de resistance op $0,45. Het bullish scenario voor CANTO zou de groene lijn zijn. Mocht de cryptomarkt slecht nieuws te voorduren krijgen of als Bitcoin stoer gaat doen zal eerder de rode lijn in werking trekken

Dit is een moment opname van 06-12-2023, laat het ons weten in de discord als deze een update nodig heeft!
de discord kan je joinen door hier te klikken.

 

Twijfel je of heb je verder nog vragen over deze crypto, schroom dan niet om onze discord te joinen waar je met zo'n 9000 andere cryptomaten gedachtes kan uitwisselen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws