Wat is Aavegotchi (GHST)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Wat is Aavegotchi (GHST)? Wat zijn de verwachtingen en hoe werkt het?

Inhoudsopgave

 1. In het kort
 2. Wat is Aavegotchi (GHST)?
 3. Hoe werkt Aavegotchi (GHST)?
 4. Aavegotchi (GHST) token en de tokenomics
 5. Waar kan ik Aavegotchi (GHST) veilig kopen?
 6. Is Aavegotchi (GHST) een goede investering?
 7. Aavegotchi (GHST) cryptoverwachtingen en technische analyse

   

In het kort

 • Aavegotchi (GHST) is een DeFi-aangedreven speel-naar-verdien NFT spel geïnspireerd op het jaren '90 spel Tamagotchi.
 • Spelers verzamelen Aavegotchi NFT's, die pixelachtige geesten zijn die op de blockchain leven.
 • Aavegotchi's kunnen worden uitgerust met wearables die hun uiterlijk, zeldzaamheid en spelmogelijkheden beïnvloeden.

   

Wat is Aavegotchi (GHST)?

Aavegotchi (GHST) is een crypto verzamelspel dat DeFi (gedecentraliseerde financiën), blockchain gaming en digitaal huisdierbezit combineert. Pixelcraft Studios lanceerde het project in 2020 en werd mede opgericht door Jesse Johnson en Coder Dan.

Het project wil een leuke en boeiende ervaring creëren waarbij je kunt spelen met je Aavegotchi (vergelijkbaar met Tamagotchi uit de jaren '90, maar dan op de blockchain met extra DeFi en NFT functionaliteiten), kunt deelnemen aan minigames, beloningen kunt verdienen en zelfs kunt deelnemen aan het bestuur van het Aavegotchi ecosysteem via het GHST token.

 

Hoe werkt Aavegotchi (GHST)?

Aavegotchi (GHST) combineert Decentralized Finance (DeFi) en NFT's om een unieke spelervaring te creëren. Hier is een overzicht van hoe het werkt:


Aavegotchi's: De NFT Verzamelobjecten

 • Aavegotchis zijn korrelige geesten die leven op de Ethereum blockchain.
 • Elke Aavegotchi is een unieke NFT met verschillende eigenschappen die de zeldzaamheid bepalen.
 • De zeldzaamheid wordt beïnvloed door factoren zoals basiskenmerken, uitgeruste wearables en gestackte onderpanden.
   

DeFi Integratie: Inzetten en Onderpand

 • Je kunt je Aavegotchi inzetten met aTokens (rentedragende tokens van het Aave-protocol).
 • Dit verhoogt de zeldzaamheid van de Aavegotchi en levert mogelijk rente op over de ingezette tokens.
 • Aavegotchi fungeert als een gamified geblokkeerde rekening voor je ingezette tokens.
   

Spelen om te Verdienen

Aavegotchi biedt verschillende manieren om GHST te verdienen:

 • Rarity Farming - Ga de strijd aan met andere Aavegotchi's op basis van zeldzaamheid en andere factoren om GHST-beloningen te winnen.
 • Minigames - Speel minigames in het Aavegotchi-universum om GHST te verdienen.
 • Het Gotchiversum - Verken en interageer met je Aavegotchi in het Gotchiversum (metaverse landpercelen), waarmee je nieuwe grondstoffen of tokens kunt verdienen.

   

Aavegotchi (GHST) token en tokenomics


Het GHST-token speelt een cruciale rol binnen het Aavegotchi gaming ecosysteem, met verschillende functies die het spelervaring verrijken:

In-game Valuta

GHST fungeert als de belangrijkste valuta binnen de Aavegotchi wereld, waarmee spelers:

 • Aavegotchi NFT's kopen en verkopen
 • Wearables voor hun Aavegotchi's aanschaffen
 • Andere in-game items verhandelen

Beloningen Inzetten

Door GHST-tokens in te zetten, kunnen spelers beloningen verdienen. Dit gebeurt via diverse spelmechanismen, die niet alleen lucratieve opbrengsten kunnen opleveren maar ook andere voordelen bieden.

Bestuur

GHST-tokens geven houders stemrecht binnen de AavegotchiDAO (Decentrale Autonome Organisatie). Dit stelt hen in staat actief bij te dragen aan de evolutie van het spel door voorstellen te doen en te stemmen over toekomstige ontwikkelingen.

Liquiditeitsvoorziening

Spelers kunnen GHST inzetten om liquiditeit te bieden aan diverse pools binnen de Aavegotchi DeFi-functionaliteiten, wat extra beloningen kan genereren. Een voorbeeld hiervan is de ERC-20 GLTR-token, die 'tokenized time' vertegenwoordigt voor het versnellen van in-game acties.


Distributie van GHST-token

De introductie van het GHST-token aan het publiek verliep in drie fasen:

 1. Private Sale (augustus 2020):

  • Gericht op geaccrediteerde investeerders die de KYC (Know Your Customer)-procedures doorliepen en minimaal 20.000 DAI investeerden.
  • De opgehaalde fondsen werden gebruikt door Pixelcraft Studios voor de ontwikkeling van het Aavegotchi-spel.
 2. Voorverkoop (september 2020):

  • Een 14-daagse verkoopperiode open voor iedereen die voldeed aan de KYC-vereisten en "Level 6 Aagent" status had.
  • Beperkte voorraad beschikbaar tegen een prijs van 0,1 DAI per GHST, met een verwervingsperiode van een jaar: de helft vrijgegeven na zes maanden, gevolgd door een gestage release van de rest over de volgende zes maanden.
 3. Openbare Bonding Curve Verkoop:

  • Toegankelijk voor degenen die het KYC-proces hebben doorlopen en goedkeuring hebben ontvangen van het Aavegotchi-team.
  • De startprijs was 0,2 DAI per GHST, met een prijs die fluctueert afhankelijk van de positie op de bonding curve.

Door deze gestructureerde aanpak krijgt het GHST-token een centrale plaats in het Aavegotchi-ecosysteem, ondersteunt het de ontwikkeling van het spel en bevordert het de participatie en betrokkenheid van de gemeenschap.

 

Waar kan ik veilig Aavegotchi (GHST) kopen?

Bitvavo

Toch wel de meest bekendste exchange in Nederland. Met meer dan 175 cryptocurrencies biedt het een breed scala aan handelsopties, en de mogelijkheid om passief inkomen te verdienen via staking. Bitvavo valt op door zijn eenvoudige en veilige platform, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel nieuwe als ervaren Europese crypto-investeerders. Met concurrerende tarieven en een sterke regelgevende status is Bitvavo een betrouwbare keuze voor iedereen die wil handelen in crypto.

Het mooie is dat iedereen die een account bij ze creeërt, er ook nog eens een €10,- op gestort krijgt, dat is lekker beginnen!

Bekijken op BitvavoBybit

Als je de grootste en veiligste exchange zoekt om je crypto's aan te kopen, dan steekt Bybit daar op dit moment wel met kop en schouders boven uit. Je moet wel iets gevorderd zijn om dit platform te begrijpen, maar alle grote jongens binnen de cryptospace gebruiken eigenlijk deze exchange. Ideaal geschikt om tegen lage kosten crypto's te kopen, en ook helemaal ingericht voor traders die graag met leverage traden. Met meer dan 600 verschillende crypto's en honderden future pairs is Bybit eigenlijk wel op dit moment de exchange waar je je crypto's wilt kopen.  

Als je een account maakt bij Bybit krijg je op je storting 3,5% bonus gratis erbij, dus op €100,- euro storting €3,50 gratis. Toch lekker!

Bekijken op Bybit

 

Coinmerce

Coinmerce is dé plek waar je moeiteloos je crypto-avontuur start of naar een hoger niveau tilt! Met hun super gebruiksvriendelijke app kun je waar en wanneer je maar wilt de beste deals scoren. Of je nu een crypto-nieuwkomer bent of al de nodige trades achter je naam hebt staan, bij Coinmerce voel je je meteen thuis. Geregistreerd bij de DNB en met een ijzersterke beveiliging, dus je weet dat je investeringen in veilige handen zijn. Plus, met meer dan 300 cryptomunten waarmee je binnen een handomdraai met IDeal kan kopen en uitcashen wanneer je wilt    

Als je een account maakt bij coinmerce geven ze ook nog een €10tje gratis om mee te beginnen! 

Bekijken op Coinmerce


 

Is Aavegotchi (GHST) een goede investering?

Of Aavegotchi (GHST) een geschikte investering voor je is, hangt sterk af van je persoonlijke beleggingsdoelen en hoe comfortabel je bent met risico. Hier volgt een gestroomlijnd overzicht van de voor- en nadelen:

Voordelen

 • Engagement: Aavegotchi biedt een dynamische manier om cryptocurrency te verdienen door simpelweg te genieten van een spel.
 • Diversiteit in Verdienmodellen: Je kunt inkomsten genereren door je GHST-tokens in te zetten of door je digitale Aavegotchi huisdier te verzorgen.
 • Innovatie: Het spel verweeft Decentralized Finance (DeFi) met het play-to-earn concept, waardoor je jouw Aavegotchi's kunt 'opladen' met rentedragende tokens om hun waarde en zeldzaamheid te verhogen.
 • Zeldzaamheid & Handel: Aavegotchi's fungeren als digitale verzamelobjecten met diverse eigenschappen en aanpasbare wearables die hun zeldzaamheid en marktwaarde beïnvloeden, waardoor ze interessante handelswaar worden.

Nadelen

 • Extra Kosten: Voor elke transactie binnen het spel, zoals aankopen, betaal je gasfees in MATIC tokens. Deze kosten kunnen variëren en soms aanzienlijk oplopen, afhankelijk van de netwerkactiviteit.
 • Inzet Vereist: Het spel vergt een aanzienlijke tijdsinvestering om optimaal te profiteren van alle features, van het dagelijkse onderhoud van je Aavegotchi tot het managen van je in-game assets.
 • In Ontwikkeling: Aangezien Aavegotchi nog volop in ontwikkeling is, kun je soms te maken krijgen met bugs in de gebruikersinterface die de spelervaring kunnen hinderen.


Investering in Aavegotchi (GHST) brengt, zoals elke investering in nieuwe technologieën en spelconcepten, een zeker risico met zich mee. Het is belangrijk je eigen onderzoek te doen, de markt te begrijpen, en, niet te vergeten, nooit meer te investeren dan je bereid bent te verliezen. Neem je risicotolerantie en langetermijndoelen in acht voordat je de sprong waagt in de wereld van play-to-earn en DeFi.

 

Aavegotchi (GHST) cryptoverwachtingen en technische analyse


Op de daily chart is GHST parabolisch gestegen. De token bereikte onlangs een toppunt op $3,88, slechts een kilometer verwijderd van het doel van $4,096 gemeten vanaf de bodem en de neklijn van het afgeronde bodempatroon.

Momenteel consolideert GHST en kunnen we $ 2,683 als onze steun beschouwen. Als we er niet in slagen om $2,683 vast te houden, dan zijn de volgende steunpunten $2,405 en $2,205.

Als je overweegt om deze token te verhandelen, zou ik wachten op een verdere pullback. De token is al 280% gestegen vanaf de dieptepunten eind maart en nu in GHST stappen zou je risicopositie vergroten. Traders worden aangemoedigd om tokens te vinden die nog niet gepompt zijn.

Dit is een moment opname van 11-04-2024, laat het ons weten in de discord als deze een update nodig heeft!
de discord kan je joinen door hier te klikken.

Twijfel je of heb je verder nog vragen over deze crypto, schroom dan niet om onze discord te joinen waar je met zo'n 9000 andere cryptomaten gedachtes kan uitwisselen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws